Ministerstvo obrany nemůže Omnipolu vypovědět smlouvu

14.09.2011 1 příspěvek

Ministerstvo obrany nemůže Omnipolu vypovědět smlouvu
Ministerstvo obrany nemůže Omnipolu vypovědět smlouvu (Zdroj: Aeroweb.cz)

Poruchové letouny CASA C-295M nebude možné dodavatelské firmě Omnipol vrátit. Vyplývá to z analýzy právní kanceláře White&Case, kterou si k případu najalo ministerstvo obrany. Z posudku vyplývá, že vypovědět smlouvu by v tomto případě bylo extrémně složité, s informací přišel deník E15.

Resortu obrany tak zbývá jediná možnost, a to pokračovat ve vyjednávání o odstranění závad. Omnipol má na opravu letadel termín do konce listopadu, tehdy by měly být i dokončeny i vojskové zkoušky.

Ministerstvo ale s vojskovými zkouškami chce začít až ve chvíli, kdy mu Omnipol deklaruje, že dodrží podmínky smlouvy a odstraní závady softwaru a pasivní ochrany.

V současné době uplatňuje ministerstvo obrany vůči Omnipolu sankce v hodnotě 150 000 korun denně. O uvalení sankcí na zbrojařskou společnost jsme vás informovali ZDE!

Mohlo by vás zajímat

Témata

Armáda ČR


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

To je velka pokuta

15.09.2011 v 22:53 Jivo

Takze armada, teda spise nase politicke spicky, nakoupily asi na 20let super letadla se kteryma se nemuze poradne litat. No, nemusime brecet, pokud Omnipol nezkrachuje tak nam to asi za 100let na pokutach zaplati zpet. Teda bez uroku. 365*150000=54.75Milionu rocne. Jenom 5% uroku by delal neco pres 250.000.000 To se Omnipol a jeho kamaradickove asi maji.

Odpovědět

Přidat komentář