Záruka u letounů CASA bude o půl roku delší

11.10.2011 2 příspěvky

Záruka u letounů CASA bude o půl roku delší
Záruka u letounů CASA bude o půl roku delší (Zdroj: Aeroweb.cz)

Ministerstvo obrany vyjednalo prodloužení záruční doby u letounů CASA C-295M na dalších šest měsíců. Španělský letecký výrobce EADS-CASA tak získal další půlrok na to, aby se mu podařilo odstranit závady na systému pasivní ochrany. Lhůta na opravení letounů měla původně vypršet na konci listopadu.

„Stát nepřevezme letouny CASA, pokud se nepodaří odstranit problémy se systémem pasivní ochrany letadel a pokud letouny nebudou fungovat bezchybně,“ uvedl ministr obrany Alexander Vondra.

Vondra také podotkl, že v tomto případě jednalo ministerstvo přímo s výrobcem transportních letounů místo s firmou Omnipol, se kterou má Česko smlouvu.

Od srpna přitom Česká republika uplatňuje proti dodavateli letounů Omnipolu sankce v hodnotě 150 000 Kč denně. Dlužná částka tak k dnešnímu dni přesahuje částku 10,5 milionu Kč. O uvalení sankcí na firmu Omnipol jsme vás informovali ZDE!

Mohlo by vás zajímat

Témata

Armáda ČR


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

co to je zakapesne

11.10.2011 v 15:01 Jivo

150.000czk denne je pouhych 54,75milionu rocne. Pri cene 5 miliard je to neco nad 1% rocne z ceny, takze se vlastne o zadnou pokutu nejedna, spise jen symbolicky poplatek. Predpokladam, ze letouny jsou jiz zaplaceny a stat za ty penize plati mnohem vyssi urok nez je tato pokuta.

Odpovědět

zkorumpovaní politici a nepotřebné civilní letadlo CASA

12.10.2011 v 9:12 Cid

Armádě spadl bohužel do rukou civilní letoun, který nechtěla a nepotřebuje.Vojáků se nikdo nikdy neptá co opravdu nutně potřebují atd.Co potřebuje armáda rozhodují vetšinou zkorumpovaní politici,úředníci a různí pochybní lobisté.Armáda slouží jako odkladiště nepotřebné techniky atd.Naopak,...to co potřebuji toho se armádě nedostává.Prostě Kocourkov a bordel posledních 20 let.Pernamentně se mění strategie armády atd.Vojáci jsou v rukách zkorumpovaných ministrů a lobistů jak ping-pong míček.Vojáci musí držet pusu a provozovat to co jim kdo předhodí do užívání za katastrofálních nevýhodných podmínek.Armáda je vždy jako odběratel vždy v nevýhodném postavení ve všech smlouvách!!!Jak to je možné?Kdo to vůbec schvaluje a podepisuje a rozhoduje?Někde jsou přeci uvedeny osoby zodpovědné a podepsané na smlouvách!!!!Kdo uhradí tuto strátu vůči státu?Armáda je momentálně nesoběstačná a není schopna samostatně bez pomoci jiného státu nebo soukromé společnosti napž:Volga-Dněpr s Ruslanama zásobovat na dálku své vojáky na bojišti !!!Naše armáda potřebuje urgentně pronajmout nebo koupit skoro nové nebo nové 2 čtyřmotorové nákladní letouny pro dálkové lety např.do Iráku nebo Afghanistánu.CASA je civilní letoun přetřený barvou, který se nemůže stát nikdy páteřním nákladním letounem Armády ČR !!!Není schopen přepravit základní model NATO palet, není schopen přepravit obrněná auta např.americká standardní Humvíčka-Humwe atd.Má krátký dolet.Je nutné pokaždé tankovat a mít mezipřistání pří přeletech na vzdálená bojiště.Nemá zdvojené okruhy hydrauliky,kyslíku atd a atd.Zranitelné letadlo!Jistá postkomoušská firma plnná transparentních obchodníků a lobistů a několik politiků se nakapsovalo.Budou to platit zase jen a jen normální pracující lidy, kteří platí řádně daně!

Odpovědět

Přidat komentář