Týden ve světě letectví

15.01.2012

Týden ve světě letectví
Týden ve světě letectví (Zdroj: Aeroweb.cz)

Aero&Tech Nexth vzlétl k prvnímu zkušebnímu letu

Kdo v minulém roce na výstavě Aero ve Friedrichshafenu spatřil letoun společnosti Aero&Tech, nemohl si nevybavit americký letoun F-117 „stealth“. Ultralehký Nexth s futuristickým vzhledem se tento týden vydal ke svému prvnímu zkušebnímu letu a za jeho kniplem seděl přímo designér a konstruktér Luca Morelli. Celokovový dolnoplošník s ocelovou konstrukcí je potažen hliníkovými panely a kupředu jej žene motor Rotax 912S, a to rychlostí až 170 uzlů. Nádrže o celkovém objemu 130 litrů slibují dolet kolem necelých 1 000 námořních mil. Kdy se letoun objeví na trhu, zůstává nadále otázkou. Více informací najdete na webu společnosti Aero&Tech (v italštině).

EASA schválila zvýšení MTOW letounu Tecnam P2006T

Evropská agentura pro bezpečnost letectví (EASA) schválila počátkem roku zvýšení maximální vzletové hmotnosti letounu Tecnam P2006 Twin na 1 230 kg ze současných 1 180 kg. Italský výrobce nyní předpokládá, že podobnou certifikační úpravu přijmou další letecké úřady v Americe, Kanadě či Rusku. Dvoumotorový Tecnam pohání motory Rotax 912S a v České republice jej provozuje například benešovská společnost F Air.

Nový Flight od Microsoftu zřejmě mnoho simulace nenabídne

Kdo věřil, že nový software od Microsoftu naváže na tradici s názvem Flight Simulator, bude asi zklamán. Poslední zprávy a video z produktu Flight z tohoto týdne bohužel spíše potvrzují původní zvěsti o poněkud arkádovitém zpracování. Ačkoliv bude program volně ke stažení (týká se základního regionu havajských ostrovů – další části světa bude třeba dokoupit) i s řadou letadel, celá hra se navenek prezentuje jako úžasná příležitost pro každého zkrotit pomocí klávesnice či gamepadu (!) fantasticky vymodelovaná letadla, prohánět se po detailních sceneriích Velkého ostrova a plnit při tom nejrůznější mise a úkoly, jako je hledání cílů apod. Jak se zdá, Microsoft Flight je definitivně určený jiné cílové skupině než virtuálním pilotům. Více informací o hře najdete na stránkách Microsoft Flight.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář