Ve Frýdlantu odstartoval Adrenalin Grand Prix 2012

05.07.2012

Ve Frýdlantu odstartoval Adrenalin Grand Prix 2012
Ve Frýdlantu odstartoval Adrenalin Grand Prix 2012 (Zdroj: Aeroweb.cz)

Ve Frýdlantu nad Ostravicí dnes začal pátý ročník plachtařských závodů FL 2012. Čtyřiadvacítku pilotů v klasickém pohárovém závodě FL třídy kombi doplňuje osm přihlášených do prvního ročníku dosud nevídaného závodu Adrenalin Grand Prix. Průběh tohoto závodu je navíc možné sledovat on-line včetně doprovodného komentáře.

On-line tracking můžete sledovat ZDE!

V předešlých letech se závodilo pouze ve třídě kombi. "To znamená, že kluzáky s rozdílnými vlastnostmi byly ohodnoceny koeficienty a ty určovaly, mimo samotné rychlosti a vzdálenosti, pořadí v cíli. Odlety na trať a přílety ze soutěžního úkolu jsou v této kategorii dílem taktiky, a i pro samotné účastníky je konečné pořadí v cíli známo až po vyhodnocení všech záznamů o letu," píší na webu organizátoři z místního Aeroklubu Frýdlant.

Oproti tomu závod Adrenalin Grand Prix je určený závodníkům na stejných typech kluzáků, kteří letí po stejné trati. Začíná pomyslným odmávnutím ve stejnou chvíli pro všechny a důležité je pouze to, kdo bude jako první v cíli. První závod odstartoval dnes krátce po půl druhé nad Lysou Horou a přes Vsetín a polskou Wislu vedl zpět do Frýdlantu.

Závody budou probíhat ode dneška až do 14. července.

Více informací o závodech najdete ZDE!

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář