Nové Echo Super pro vlekání ve flotile Aeroklubu Soběslav

18.08.2012

Nové Echo Super pro vlekání ve flotile Aeroklubu Soběslav
Nové Echo Super pro vlekání ve flotile Aeroklubu Soběslav (Zdroj: Aeroweb.cz)

Ve čtvrtek 16. srpna předal F AIR na letišti v Benešově představitelům Aeroklubu Soběslav novou vlečnou v kategorii ULL. Jedná se o stroj italské výroby Tecnam Echo Super Tow. Hornoplošník celokovové konstrukce pohání motor Rotax 912 a je opatřen vlečným zařízením pro kluzáky do maximální vzletové hmotnosti 655 kg.

"Echo Super Tow je již prověřené na mnoha plachtařských závodech jako spolehlivá vlečná. Náklady jsou přitom jen zlomkem nákladů, na které byli plachtaři doposud zvyklí. S Echem je Blaník ve dvou i v létě za 10 minut v 1 000 m a celá akce vyjde na 250 Kč, a to i s náklady na amortizaci a údržbu," uvedl pilot Tecnam-teamu Pavel Valenta při předávání

"Echo je ale navíc také příjemným klubovým letadlem, vhodným pro základní výcvik nebo sváteční piloty. Umí pilotům odpouštět chyby a přitom je dostatečně robustní, aby sneslo i tvrdší zacházení," doplnil.

Aeroklub Soběslav s letadlem plánuje nejen vlekání na domácí půdě, ale také účast na významných plachtařských závodech. Rovněž  i o základní výcvik pilota ULL je v Soběslavi velký zájem.

F AIR poskytl nejen záruky při financování nákupu Echa Super, ale také servisní zázemí a do budoucna není vyloučena ani kooperace při výcviku pilotů.

Mohlo by vás zajímat