Na Sazené je nová osvětlená dráha, dosavadní dráha je zúžena

05.11.2012

Na Sazené je nová osvětlená dráha, dosavadní dráha je zúžena
Na Sazené je nová osvětlená dráha, dosavadní dráha je zúžena (Zdroj: Aeroweb.cz)

Veřejné vnitrostátní letiště Sazená (LKSZ) nedaleko Kralup nad Vltavou je nově vybaveno světelnou řadou. Nová plocha použitelná i pro noční létání má rozměry 840 x 30 m a po ukončení zkušebního provozu ponese označení 15L/33R.

Ačkoliv změna ještě nebyla zanesena do Letové informační příručky (AIP), současný stav na letišti již odpovídá rozdělení dosavadní ranveje 15/33 na pravou a levou část. Původní dráha v nezměněné délce 1 315 m je tak zúžena ze 150 m na 120 m a ponese označení 15R/33L. Nová světelná plocha je vytyčena po jejím severovýchodním okraji, ovšem pouze v délce 840 m. Pilotům se doporučuje používat již nové označení dráhového systému.

Mimo to zůstává až do konce února příštího roku v platnosti NOTAM, podle něhož je možné provádět přílety a odlety ze Sazené pouze se souhlasem provozovatele, Aeroklubu Kralupy nad Vltavou. Kontaktní údaje najdete v příslušné části AIPu ZDE!

Instalace světelné plochy na Sazené zde nově umožňuje provádět i noční výcvik. V místní letecké škole Fly For Fun získáte kvalifikaci VFR Night po odlétání standardní pětihodinové osnovy na Cessně 150 za 14 100 Kč bez DPH.

Více informací o výcviku ve Fly For Fun najdete ZDE!

Mohlo by vás zajímat

Témata

Letiště


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář