ČSA rozšířily počet destinací plánovaných pro Airbus A330

11.03.2013 2 příspěvky

ČSA rozšířily počet destinací plánovaných pro Airbus A330
ČSA rozšířily počet destinací plánovaných pro Airbus A330 (Zdroj: Aeroweb.cz)

České aerolinie zvýšily počet plánovaným destinací pro dálkový Airbus A330-300 z původních tří na čtyři. Letoun bude obsluhovat Moskvu, Jekatěrinburk, Soul a nově Almaty v Kazachstánu. Linka do Almaty bude podle letního letového řádu obsluhována třikrát týdně. Jednou velkokapacitním A330 a dvakrát menším A319.

O úmyslu znovuobnovit dálkové lety v barvách ČSA jsme vás informovali v tomto článku. Nový stroj by měl pro naše aerolinky začít létat v červnu letošního roku. Na provozu stroje budou ČSA spolupracovat s Korean Air, která se jako jediná uchází o koupi menšinového podílu českého národního dopravce.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

A 330 v barvách ČSA

11.03.2013 v 22:39 Tomáš

pěkný stroj nám Korejci koupili jako klíč do Evropy pro ně především. Je jen obrovská škoda, že díky vedení ČSA za uplynulých 15 let, kdy se staly odkladištěm méně schopných politiků, jsme si více podobných strojů nemohli pořídit sami (jako ČSA) a létat s nimi také jinam než na východ. A pokud už pořídíli, tak je marketinkově nezvládli a museli je prodat a posádky propustit.

Odpovědět

Otázka - prosím odpovězte

08.10.2017 v 18:30 Tom

Je mi líto že české aerolinie nelétají tam, kam letály, třeba do new yorku s airbusem A310 atd. Můžete mi prosím vysvětlit, proč už ČSA nemá tolik letadel kolik měli, nebo proč nelétají do tolika destinací jako létali? :(

Odpovědět

Přidat komentář