Databáze letišť PROFI 2013 je v prodeji!

04.04.2013

Po klasické verzi Databáze letišť jde do prodeje i nejkomplexnější verze PROFI. Po loňském úspěchu volných listů s UL plochami jsou v ní od letoška takto zpracována všechna letiště ČR a SR.

Databáze letišť PROFI 2013 je v prodeji!
Databáze letišť PROFI 2013 je v prodeji! (Zdroj: Aeroweb.cz)

Rád bych se vám nejprve všem omluvil za letošní mírné zpoždění s distribucí PROFI verze Databáze letišť. Zpoždění vzniklo na mé straně při přípravě podkladů pro Databázi letišť PROFI, která letos obsahuje plných 480 stran aktuálních leteckých informací.

Všechna letiště na volných listech

Databáze letišť PROFI 2013 obsahuje nově všechna letiště a UL plochy České a Slovenské republiky na volných listech – dohromady je to 218 letišť a ploch. Podrobné a kompletní informace o každém letišti/ploše jsou uvedeny na jednom listu formátu A5 (oboustranně barevné).

První strana obsahuje podrobnou příletovou mapku a všechny informace potřebné pro přílet/odlet z letiště – komunikační, případně navigační frekvence, polohu letiště, provozní dobu, podmínky příletu a místního provozu, okruhy a podobně.

Druhá strana obsahuje informace potřebné pro vlastní přistání, pohyb na letišti, místní a předletové informace. Najdete zde podrobný plánek letiště s vyznačením všech důležitých informací jako vzletové či pojezdové dráhy, umístění budov, služeb, provozovatelů na letišti apod., podrobný popis dráhového systému, kompletní kontakty na letiště a informace o službách na letišti a v jeho okolí.

Všechna letiště s vlastním prostorem CTR (většinou se jedná o letiště s provozem IFR, celkem 19 letišť pro ČR a SR) jsou vytištěna na dvoulistu a obsahují zvětšenou příletovou mapku i plánek letiště. Zvětšená mapka vždy obsahuje celé CTR včetně vstupních bodů a je použitelná nejen pro přílet na letiště, ale také pro průlet tímto CTR. Uspořádání ostatních informací je identické s běžným záznamem letiště.

Součástí Databáze letišť PROFI je jako v loňském roce i čtyřkroužkový šanon pro uchovávání volných listů.

Pětistovka letos s ČR i Slovenskem

Ke každé Databázi letišť PROFI jsme přibalili leteckou mapu v měřítku 1 : 500 000 České republiky a Slovenska. Mapa je oboustranná – na jedné straně je ČR, na druhé straně SR. Letecké informace v mapě a nový mapový klíč jsem zpracovával já a vydala ji Letecká Amatérská Asociace ČR.

Důvodem, proč letos k Databázi není přibalena letecká mapa ICAO vydávaná Řízením letového provozu ČR, je fakt, že tato mapa kvůli nízkému počtu změn v rozdělení vzdušného prostoru oproti minulému roku letos vůbec nevychází.

Změny do schránky i ke stažení

Jako v loňském roce je v ceně publikace obsažena také změnová služba pro uživatele, kteří si PROFI verzi zaregistrují (registrační kupon je přiložen ke každé publikaci). Po loňské zkušenosti bude letos vydána jedna sada změn v termínu červen/červenec. Změny zasíláme klasickou poštou na zaregistrovanou adresu (poštovné v rámci ČR/EU za změny je v ceně publikace) a také je možné je stáhnout ve formátu PDF na našich stránkách.

Nově je možné objednat také samostatnou část PROFI – je k dokoupení pro piloty, kteří si letos klasickou Databázi letišť již zakoupili a rádi by si ji rozšířili o listy PROFI. Samostatná část k dokoupení je za zvýhodněnou cenu a obsahuje samozřejmě také čtyřkroužkový šanon, leteckou mapu 1 : 500 000 a změnovou službu.

Verze Databáze letišť 2013 a jejich ceny

DL PROFI 2013 CZ+SK Klasická DL 2013 pro ČR a SR
Volné listy všech UL ploch a letišť ČR a SR
Letecká mapa LAA 1 : 500 000
790 Kč
DL 2013 CZ+SK Klasická DL 2013 pro ČR a SR 370 Kč
DL 2013 CZ Klasická DL 2013 pro ČR 290 Kč
Samostatné listy PROFI Volné listy všech UL ploch a letišť ČR a SR
Letecká mapa LAA 1 : 500 000
490 Kč
DL 2013 CZ+SK v AJ Klasická DL 2013 pro ČR a SR kompletně v angličtině 490 Kč

Váháte s PROFI verzí? Vyzkoušejte

Níže najdete ukázku listu z Databáze letišť PROFI 2013. Pro ukázku jsme vybrali letiště Benešov a Kbely – aby bylo vidět zpracování jak klasického letiště, tak letiště s vlastním CTR – zpracované na dvoulistu. Speciálně pro čtenáře Aerowebu jsou ukázkové listy ve vysokém rozlišení, abyste si je mohli stáhnout, vytisknout a vyzkoušet v letadle.  Oba soubory ke stažení jsou ve formátu PDF.

List LKBE - Benešov stáhnete ZDE!

List LKKB - Kbely stáhnete ZDE!

 

Databázi letišť PROFI 2013 si můžete zakoupit ZDE!

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář