Startovní pole Aerobatic Freestyle Challenge doplní Fantoba

14.05.2013

Startovní pole Aerobatic Freestyle Challenge doplní Fantoba
Startovní pole Aerobatic Freestyle Challenge doplní Fantoba (Zdroj: Aeroweb.cz)

Španělský akrobat Cástor Fantoba potvrdil svou účast na letošním závodě Hot Pepper`s Aerobatic Freestyle Chalenge 2013. Stal se tak desátým pilotem skupiny elitních letců, kteří budou předvádět vrcholnou akrobacii 8. června v pražských Letňanech při druhém ročníku této akce.

Fantoba patří mezi nejlepší akrobatické piloty světa. Několikrát se stal šampionem Španělska v kategorii Unlimited a v posledních letech sbírá četné úspěchy i ve freestylu. Mimo akrobatických speciálů létá s dopravními letouny Boeing 737, 757 a 767. Standardně sedlá svůj vlastní Suchoj 26M zvaný "Angry Fish", na Aerobatic Freestyle Challenge 2013 by však měl opět usednout za knipl Suchoje 31, se kterým bude chtít určitě vylepšit své loňské páté místo.

Ačkoliv pořadatelé Aerobatic Freestyle Challenge 2013 původně přislíbili účast deseti pilotů, Švýcar Jerome Cusin z původního startovního pole nakonec vypadl. Nově potvrzenou účastí Fantoby je tak počet startujících opět dvojciferný a Španělsko bude sedmou zemí, která bude mít při letošním letňanském klání svého zástupce.

Profily všech pilotů na AFC 2013 si můžete prohlédnout ZDE!

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář