Pohár F AIR již tuto sobotu, program bude opět pro celé rodiny

19.08.2013

Pohár F AIR již tuto sobotu, program bude opět pro celé rodiny
Pohár F AIR již tuto sobotu, program bude opět pro celé rodiny (Zdroj: Aeroweb.cz)

Blížící se navigační soutěž Pohár F AIR, kterou uvítá letiště v Benešově již nadcházející sobotu, slibuje opět program nejen pro soutěžící piloty a pilotky, ale i pro jejich drahé polovičky a ratolesti. Hlavní pozornost se však bude upínat na letový program, tedy sportovní "zápolení" posádek letadel, ultralightů či motorových větroňů.


Bodovat se bude i přesnost přistání / foto F AIR

Formát navigační soutěže zůstává beze změn. Úkolem pilota bude letět podél trati zakreslené v mapě a dodržovat při tom deklarovanou rychlost letu. Během letu piloti vyhledají objekty zaznamenané na fotografiích, které obdrží se zadáním soutěžního letu. Bodování probíhá dle pravidel Mezinárodní letecké federace (FAI) pro Air Rally Flying. Zvítězí posádka s nejmenším počtem trestných bodů.

Kromě sportovní kategorie pro zkušené letce přichystal organizátor, kterým je kromě letecké společnosti F AIR také vydavatelství Avion Patrika Sainera, i kategorii oddechovou pro piloty, kteří si chtějí nenáročnou formou navigační soutěž vyzkoušet poprvé či jen pro radost.

Program během sobotního dne bude určen také doprovodu soutěžících. Po loňském "experimentu" budou i letos pro děti od 2-3 let přichystány úspěšné soutěže z loňska a odpoledne uzavře hangar party pro všechny přítomné.

 
Foto F AIR

Veškeré podrobnosti o blížící se soutěži najdete na stránkách http://www.aerobaze.cz/avion/firma/pohar/ a http://www.f-air.cz/pohar-f-air-2013/.

Loňský ročník si můžete připomenout článkem ZDE!

Mohlo by vás zajímat

Témata

Soutěž Navigace


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář