Změny ve slovenském vzd. prostoru aktuální v aplikace Databáze letišť

29.05.2014

Změny ve slovenském vzd. prostoru aktuální v aplikace Databáze letišť
Změny ve slovenském vzd. prostoru aktuální v aplikace Databáze letišť (Zdroj: Aeroweb.cz)

29. května vstupila v platnost významná změna vzdušného prostoru na Slovensku. Změnilo se celé uskupení CTR/TMA okolo Bratislavy (Bratislava, Malacky, Piešťany a návazně některé prostory LZ R+TRA+TSA) a dále CTR/TMA okolo Popradu.

Všechny tyto změny jsou již uvedeny v nové Databázi letišť 2014 a v leteckých mapách vydávaných s Databází letišť, takže pro lety na Slovensku můžete již odedneška starou loňskou mapu zahodit a začít používat tu novou - letošní. Uživatelé elektronické verze - aplikace Databáze letišť pro iPady a iPhony mají změny dostupné od dnešního rána přímo v aplikaci. Stačí otevřít správce dat a změny si stáhnout.

V ostatních aplikacích využívajících přímá data z Databáze letišť jsou nová data již také vypublikována (v aplikaci SmartMaps Aero http://www.smartmaps.cz/smartmaps-aero/) nebo budou vypublikována snad v nejbližších dnech (v aplikaci Air Nav Pro http://www.xample.ch/air-navigation/ ). V blízké době se také můžete těšit na zařazení dat z Databáze letišť do aplikace Rocket Route (http://www.rocketroute.com/ ), právě probíhají poslední testy před uvolněním dat pro zákazníky.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář