Česká posádka Chvojka-Teplý vybojovala zlato na MS ultralightů

19.08.2014

Česká posádka Chvojka-Teplý vybojovala zlato na MS ultralightů
Česká posádka Chvojka-Teplý vybojovala zlato na MS ultralightů (Zdroj: Aeroweb.cz)

Dalším zlatým úspěchem pro české sportovce skončilo v sobotu 16. srpna 14. FAI Mistrovství světa v ultralehkém létání, které hostila maďarská Matkópuszta. Dvojice pilotů Petr Chvojka - Ladislav Teplý zvítězila v kategorii dvoumístných rogal a připsala si nejvýraznější český úspěch na šampionátu. Celé reprezentaci pak patří bronz v porovnání týmů za velmi silnými skupinami Francie a Polska.


Zlatí Petr Chvojka a Ladislav Teplý

Ve "zlaté" kategorii RWL2 patřilo České republice ještě čtvrté místo díky Jiřímu Zítkovi a Iloně Rubáčkové a deváté místo Jana Hájka a Martina Geršla. V kategorii dvoumístných letadel skončilo mezi prvními deseti stroji z celkových 20 hned pět našich posádek. Čtvrtou příčku získali mladí Jiří Krajča a Ilona Rázová, sedmou dvojice Jonáš-Krameriusová, osmou Lorenc-Krejsa, devátou Čekan-Dolinský a desátou Lacko-Švocvová. V kategorii jednomístných rogal vylétal sedmé místo Petr Hynek.

Celkové výsledky a tracklogy posádek najdete na stránkách MS  www.wmc-wpc2014.hu, velké množství fotografií na facebookovém profilu Czech Microlight Team. S některými reprezentanty se můžete setkat či dokonce proletět osobně již tuto sobotu na sletu LAA ČR sobě.

Mistrovství světa v ultralehkém létání se koná každý druhý rok a pravidelně se střídá s evropským šampionátem. Ten se za rok uskuteční v polské Kruszyni.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář