Týdenní MPL Screening odstartuje 6. října. Jak bude vypadat?

16.09.2014 3 příspěvky

Týdenní MPL Screening odstartuje 6. října. Jak bude vypadat?
Týdenní MPL Screening odstartuje 6. října. Jak bude vypadat? (Zdroj: Aeroweb.cz)

Hledání nových pilotů MPL zahájí Czech Aviation Training Centre v pondělí 6. října. Z týdenního komplexního screeningu vzejdou noví studenti, ze kterých se za rok a půl stanou piloti Airbusu A320. Zjišťovali jsme, jak bude "výběrové řízení" budoucích dopravních pilotů vypadat konkrétně.

Screening v pondělí ráno zahájí testy z angličtiny. Písemná část potrvá 90 minut a tvoří ji test zaměřený na gramatiku a slovní zásobu. Jelikož je celý MPL výcvik koncipovaný pro lidi bez předchozích leteckých zkušeností, nebude zde vůbec testována letecká angličtina. Po písemných testech pak následuje ústní část - rozhovor na jakékoliv téma.

Váháte ohledně MPL?

Přijďte 28. září na MPL Career Day, vyzkoušíte si simulátory a dozvíte se vše, co vás zajímá.

Testování bude pokračovat tzv. diagnostikou. "Jde o několik testů, které nám pomohou vybrat do výcviku kadidáty s nejlepšími předpoklady pro budoucí kapitánská sedadla," říká Petr Možný z CATC. Diagnostiku tvoří osobnostní profil, kariérový kompas, test zvládání zátěže, diagnostika komunikačního stylu či abstraktního myšlení nebo numerický test.

Ve středu a ve čtvrtek čeká kandidáty, jež úspěšně projdou prvními dvěma dny, interaktivní část a první testování na letových simulátorech. "V interaktivní části se nám nejprve každý žadatel představí a prezentuje nám mimo jiné i svou motivaci, proč se chce stát profesionálním letcem. Následují individuální cvičení zaměřená na situační pohotovost a týmová cvičení na prověření komunikačních schopností, leadershipu a spolupráce," vysvětluje pan Možný. Screening na simulátorech ATR (60 minut) a A320 (30 minut) zase prověří orientaci v prostoru, odolnost vůči tlaku, krátkodobou paměť či koncentraci.

Kandidáty, kteří projdou úspěšně sítem prvních čtyř dní, čeká v pátek či v dalším týdnu poslední část, a sice pohovory s psychology, pohovory s CATC a v na konec pohovor se zástupci budoucího zaměstnavatele. "Na základě celkových výsledků pak sestavíme waiting list a nejúspěšnějším kandidátům nabídneme smlouvu. Pokud někdo z oslovených z nějakého důvodu do MPL výcviku nakonec nepůjde, dostane příležitost další v pořadí. Takže šanci má každý, kdo projde až do finále," doplňuje pan Možný.

MPL Screening

6.-10. října 2014

Czech Aviation Training Centre, Letiště Václava Havla

pondělí a úterý
6. a 7. října
AJ + diagnostika
středa a čtvrtek
8. a 9. října
interaktivní výběr + simulátory
pátek10. října
(příp. následující týden)
pohovory

Více informací o MPL výcviku najdete na stránkách CATC! 

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Angličtina

16.09.2014 v 19:55 Thom

Zajímalo by mě, na jaké úrovni by měl kandidát zvládat angličtinu. Pokud bychom to porovnali s testy z Cambridge?? Může stačit např. úroveň B1,B2? nebo jde opravdu o úroveň C1,C2.. Nebo jde dokonce spíše o úroveň testů z Toefl iBT?? Děkuji za odpověď.

Odpovědět

RE: Angličtina

17.09.2014 v 0:44 Petr Možný

Požadovaná úroveň je B2 a lepší. Lze si to ověřit i předem na našem jazykovém oddělení. Hezký den.

Odpovědět

Anglictina

21.09.2014 v 10:50 John

Tady se uz nekdo nadobro zblaznil. Co je to za komedie? Test na kosmonauta jen proto aby se nabalilo par lidi. A chudak , ktery si tim projde, zacaluje navic 2,5 mega. Tak vlastne ani nevi jestli dostane praci. CSA propousti dalsich 60 pilotu !

Odpovědět

Přidat komentář