Na Litoměřicku se zřítil vrtulník A600, pilot nehodu nepřežil

12.02.2015

Na Litoměřicku se zřítil vrtulník A600, pilot nehodu nepřežil
Na Litoměřicku se zřítil vrtulník A600, pilot nehodu nepřežil (Zdroj: Aeroweb.cz)

Smutná zpráva se dnes po desáté hodině rozlétla z pole u Bohušovic na Litoměřicku. Nedaleko řeky Ohře zde spadl vrtulník RotorWay A600 Talon registrace N111ZP, který začal hořet podle některých svědků ještě před dopadem. Pilot v jeho troskách bohužel zahynul, vyšetřování se již ujali pracovníci Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod (ÚZPLN).

„Vrtulník měl provoz schválený podle předpisů. Vyrazil na cestu z Roudnice nad Labem a problémy nastaly pravděpodobně za letu. Buď došlo ke kontaktu listu rotoru s ocasním nosníkem a destrukci vrtulníku, nebo mohlo lidově řečeno něco upadnout,“ sdělil vyšetřovatel Josef Bejdák redaktorům serveru iDnes.cz na místě nehody. Očité svědectví přinesli zase redaktoři ústeckého Deníku. „Se synem jsme stáli, ukazovala jsem mu jak letí vrtulník. V tom se ozvala velká rána, z vrtulníku něco odlétlo. Stroj se hned otočil vzhůru nohama, vzplál a padal k zemi, kde celý shořel," sdělila Deníku přímo na místě Iva Jonášová z Bohušovic.

Pan Bejdák z ÚZPLN také uvedl, že havarovaný Talon byl do České republiky přivezen asi před rokem a jeho provoz u nás podléhal kategorii Experimental.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář