Závody Red Bull Air Race 2007

25.04.2007

Dlouhá cesta vede k titulu šampióna seriálu Red Bull Air Race, v roce 2007 bude navíc komplikovaná nejen větším počtem zastávek - celkem 12 zastávek během sedmi měsíců, ale především novým systémem hodnocení a větším počtem pilotů v závodě.

Závody Red Bull Air Race 2007
Závody Red Bull Air Race 2007 (Zdroj: Aeroweb.cz)

Rok 2007 přináší zásadní změnu pro piloty i diváky. Ve startovním poli je celkem 14 letců, kteří mezi sebou budou bojovat o osm míst ve finálovém závodě. To je významný rozdíl oproti předcházejícícm letům, kdy startovní pole čítalo standardně osm letců. Ve finálových vzdušných soubojích pak budou proti sobě nastupovat piloti v klasickém "pavouku" - první z kvalifikace proti poslednímu v ultimátním souboji o účast ve finále či "alespoň" souboji o třetí místo. Vzhledem k poměrně vyrovnanému startovnímu poli (samozřejmě že účastníci předchozích dvou ročníků mají více zkušeností a tudíž malou výhodu) je tak účast ve finále otevřená každému, stačí mít trochu toho štěstíčka.

Závody

Druhou významnou novinkou je rozšíření počtu závodů. Celkem 12 zastávek na čtyřech kontinentech během sedmi měsíců. Kromě již "klasických" míst jako je Abu Dhabi či Budapešť, se závody budou konat například v exotickém Rio de Janeiro, impresivním Monument walley čí vyrelaxovaním Perthu. Jednotlivé zastávka jsou:

Abu Dhabi, 6. dubna
Rio de janeiro, 21. dubna
Monument Valley, 12. května
Istanbul, 2. června
Barcelona, 23. června
Interlaken, červenec (přesné datum zatím neurčeno)
United Kingdom, 29. července
Budapešť, 20. srpna
Porto, 1. září
San Diego, 22. září
Acapulco, 13. října
Perth, 4. listopadu

Kde je více informací

Kompletní informace o závodech, pilotech a všem kolem Red Bull Air Race lze nalézt na stránce www.redbullairrace.com. Samozřejmě existují i stránky, kde jsou informace v češtině - například www.ceskatelevize.cz/redbullairrace.

 

Mohlo by vás zajímat

Témata

Akrobacie


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář