Díky „Rychlým Sršňům“ už vím jak vypadá ráj.

28.06.2007

Až si mě jednou zavolají nahoru k „nejvyššímu“, tak už vím jak to tam bude vypadat. Ve Vysokém Mýtě pořádali slet a to co se tam odehrávalo byl jistě obraz z rajské zahrady.

Díky „Rychlým Sršňům“ už vím jak vypadá ráj.
Díky „Rychlým Sršňům“ už vím jak vypadá ráj. (Zdroj: Aeroweb.cz)

    O víkendu 15.-17.6. uspořádali „Rychlí Sršni“ z Kujebiny, pod vedením manželů Jílkových, na letišti ve Vysokém Mýtě už tradiční slet motorových paraglidistů. Podle předpovědi nemělo být počasí létání moc nakloněno, ale opět se ukázalo, že meteorologie je věda o tom co bylo a ještě nepřesně. Kromě sobotního dopoledne, kam organizátoři „akčně“ zařadili několik sportovně letištních disciplín, se létalo a létalo.


Letiště Vysoké Mýto

    Sešla se skvělá parta pilotů – podle listiny kde se podepisovalo že dotyčný byl seznámen s provozem na letišti a jeho okolí a bude se držet všech pravidel určených pořadateli, zde bylo skoro padesát letuchtivců. Mimo pozemních si pořadatelé vymysleli i vzdušné hrátky a tak třeba jeden úkol na sobotní odpoledne zněl: zaleť na letiště v Chocni, přistaň, u větrného rukávu je pytel s tvrdými rohlíky, jeden vezmi a přileť ho odevzdat. Za každou splněnou disciplínu byl dotyčnému vyplněn lístek s jeho jménem a ten byl vložen do velkého hrnce, ze kterého byli v průběhu večera vylosováni tři šťastlivci, kteří dostali hezké ceny. Odměněn byl i nejstarší a z největší dálky přijedší účastník, (mimochodem to byl Rakušan.) 


Účast byla hojná

Při samotném létání se ukázalo že při dobré organizaci a dodržování všech předpisů, se dá skloubit létání několika desítek motoparaglidistů s provozem Aeroklubu bez sebemenšího problému. Nesmíme také zapomenout na jejich vstřícný přístup k našim prohlídkám hangárů, jejich techniky a také možnost užívání jejich pěkného bazénu.
   No a program který probíhal po setmění v postaveném vojenském stanu,  to by snad bylo na samostatný článek. Skvělá kapela, která měla v repertoáru vše od country až po rokovou klasiku, vyhlášení několika soutěží, mimo jiné i o hezouna roku, mezi piloty motorových padákových kluzáků. Přítomní byli prostě naladěni na jednu notu a excelentní zábava která panovala až hluboko přes půlnoc, byla, jak se shodli skoro všichni přítomní, snad nejlepším „večírkem“ za posledních několik let


Hezouni roku

   V neděli se za námi přiletělo podívat pár kamarádů, v čele s  Jirkou „Chorche“ Šrámkem, který ve stejném termínu pořádal v Jaroměři leteckou zabíjačku. Pro upřesnění - nebožtík bylo prase :o).  Hojná většina ještě polétala, kdo nestihl v sobotu, ten si ještě přeměřil na připraveném udělátku tah svého miláčka – krosny, nebo trojkolky a už se navýsost spokojení aktéři po rozloučení začali trousit směrem k domovům.
   No pořadatelé dalších akcí nebudou mít snadnou práci, laťka byla tentokrát postavena snad až na pomyslný vrchol, ale co, aspoň mají následovníci odkud brát inspiraci.


Naše budoucnost

Mohlo by vás zajímat

Témata

Paragliding


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář