Aero a Gripen podepsaly dohodu o spolupráci

19.05.2008

Aero a Gripen podepsaly dohodu o spolupráci
Aero a Gripen podepsaly dohodu o spolupráci (Zdroj: Aeroweb.cz)
Společnosti AERO Vodochody, Gripen International a Saab Czech podepsaly smlouvu o vzájemné spolupráci při výrobě a marketingu systému boje a výcviku L-159. Na základě této smlouvy se budou obě společnosti podílet na marketingu a prodeji letounů L-159 a také na dalším vývoji systému.

Uzavřená dohoda má také posílit výrobní kapacity Aera, a to prostřednictvím širokého spektra projektů, které se v letecké společnosti budou zpracovávat pro společnost Saab. Součástí smlouvy jsou i výzkumné a vývojové studie modernizace a modifikace jak jednomístných, tak dvoumístných verzí letounu L-159. Obě společnosti budou také úzce spolupracovat v oblasti logistiky. Budou zajišťovat společnou logistickou podporu pro stíhací stroje Gripen i bitevníky a cvičné letouny L-159.


foto: www.afterburner.cz

„Uzavřená dohoda jasně demonstruje náš zájem o dlouhodobou spolupráci s Českou republikou. Česká republika je jednou ze zemí, jejichž letectvo dnes používá stíhací letouny Gripen, což připravilo cestu pro spolupráci se společností AERO Vodochody,“ říká výkonný ředitel Gripen International Johan Lehander.
„Jsme potěšeni, že došlo k uzavření této nové spolupráce se společností Gripen International, která zajisté přinese úspěch oběma stranám a položí základy dlouhodobému partnerství,“ říká Peter Ondro, prezident Aera.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář