Sledujte české reprezentanty na Světových leteckých hrách v Turíně

04.06.2009

V sobotu 6. června začínají Světové letecké hry. Až do soboty 13.6. vám budeme díky zpravodajům přinášet denní filmové sestřihy přímo z dějiště v italském Turíně.

Sledujte české reprezentanty na Světových leteckých hrách v Turíně
Sledujte české reprezentanty na Světových leteckých hrách v Turíně (Zdroj: Aeroweb.cz)

Světové letecké hry, které jsou považovány za leteckou obdobu olympijských her, začínají v sobotu 6. června v italském Turíně a budou pokračovat do soboty 13. června. Během jednoho týdne budou o medaile soutěžit tři stovky sportovců z celého světa celkem ve 22 disciplínách.

Mezi soutěžícími nebudou chybět ani reprezentanti České republiky – na Světové letecké hry se kvalifikovali Martin Šonka (motorová letecká akrobacie), Přemysl Vávra (letecká akrobacie kluzáků), Kamil Konečný (paragliding – přesnost přistání), Pavel Březina, František Salava (oba motorový paragliding), Jindřich Vedmoch, Libor Jiroušek, Daniela Macichová (všichni parašutismus – přesnost přistání), Pavel Měřínský a Michael Suchý (oba horkovzdušné balóny). V rámci světových leteckých her budou soutěžit i letečtí modeláři, kde Českou republiku bude reprezentovat trojice Marek Plichta, Jan Špatný a Aleš Zapletal a s originálními konstrukcemi letadel se pochlubí za Českou republiku Jiří Sklenář, Pavel Pavlík a Hossein Fakour Moghadam v kategorii experimentál.

Na Světových leteckých hrách bude po celý týden působit i český zpravodajský tým, který díky podpoře LAA ČR, Aeroklubu ČR a partnerům v podobě firem OK Light Aircraft a Global Assistance zajistí denní filmové sestřihy, ve kterých zdokumentuje zejména účast českých sportovců. Denní sestřihy bude možné vidět přes internet počínaje nedělí 7. června na stránkách LAA ČR (www.laacr.cz), Aeroklubu ČR (www.aecr.cz) a internetových leteckých serverech Aeroweb.cz (www.aeroweb.cz) a PGweb.cz (www.pgweb.cz). Denní aktuality ze Světových leteckých her také přislíbila odvysílat celoplošná zpravodajská televize Z1 a letečtí sportovci by se měli objevit i ve sportovním zpravodajství České televize.

Sledujte Aeroweb.cz a budete v obraze :)

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář