V předvečer Světových leteckých her

06.06.2009

Světové letecké hry začnou již v sobotu 6. června 2009 v 18:30 slavnostním zahajovacím ceremoniálem, který proběhne v centru Turína na náměstí San Carlo. Při slavnostním ceremoniálu nebudou chybět ani čeští reprezentanti a kamery českého zpravodajského týmu.

V předvečer Světových leteckých her
V předvečer Světových leteckých her (Zdroj: Aeroweb.cz)

Ještě než budou Světové letecké hry slavnostně zahájeny, proběhnou na všech sportovištích oficiální tréninky. V Turíně si svou disciplínu naostro dopoledne vyzkouší motoroví paraglidisté včetně Čechů Františka Salavy a Pavla Březiny, odpoledne ke svému tréninku odstartují akrobaté – jak motorový Martin Šonka, tak bezmotorový Přemysl Vávra. Již brzy ráno budou moct techniku v Mondovi otestovat piloti horkovzdušných balonů Pavel Měřínský a Micheal Suchý, stejně tak si bude rozpočet na přistání na ponton uprostřed jezera v Aviglianě vyzkoušet Kamil Konečný. Do Turína dorazí, i když zatím ještě budou odpočívat, i naši parašutisti – Daniela Macichová, Libor Jiroušek a Jindřich Vedmoch.

Od pátečního odpoledne je v Turíně oblačno s občasným deštěm. Vane jen velice mírný vítr. Stejné počasí hlásí meteorologové i na sobotu, neděle by měla být slunečnější.

Vždy přes noc průběžně aktualizované denní sestřihy je již možné vidět přes internet na stránkách LAA ČR (www.laacr.cz), Aeroklubu ČR (www.aecr.cz) a internetových leteckých serverech Aeroweb.cz (www.aeroweb.cz) a PGweb.cz (www.pgweb.cz).
 
Světové letecké hry budou pokračovat až do soboty 13. června. Během jednoho týdne budou o medaile soutěžit tři stovky sportovců z celého světa celkem ve 22 disciplínách.


Miroslav Oros
Avigliana, Itálie, 5. 6. 2009

Video:

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář