Letecký sportovec roku

17.02.2010

Letecký sportovec roku
Letecký sportovec roku (Zdroj: Aeroweb.cz)

Leteckým sportovcem Aeroklubu České republiky byl v pátek 29. ledna slavnostně vyhlášen v Mladé Boleslavi navigátor Luboš Hájek. Pracovní povinnosti mu však nedovolily převzít ocenění, které za něj přebral z rukou prezidenta Aeroklubu ČR Vlastimila Dvořáka  trenér Miloš Fiala.

Z jednotlivých odborností ocenění získalo trio bezmotorových akrobatů Přemysl Vávra, Jan Rozlivka a Miroslav Červenka, nejlepšími navigátory jsou Luobš Hájek, Jiří Machovský a družstvo (L. Hájek, J. Filip, P. Opat).

Oceněnými plachtaři jsou Dana Nováková, Jana Vepřeková a Roman Mraček, parašutisty pak Jindřich Vedmoch, Libor Jiroušek a Martina s Ondřejem Rydlovi.

Titul Letecký sportovec Letecké amatérské asociace si odnesl Petr Chvojka (ultralehké létání).

Diplomy za české rekordy obdrželi plachtaři Pavel Škrabal a Marek Pechanec s Petrem Krejčiříkem, za rekordy FAI  Josef Rýdl, Jan Lukeš, Miloš Dedera s Václavem Chválou a Jan Bém s Olgou Záluskou.

Čestný skupinový diplom FAI převzali zástupci Aeroklubu Kladno, diplom Tissandiera František Železný a diplom Tissandiera udělila FAI Petru Toužimskému in memoriam.
převzato z www.aeroklub.cz

Mnozí z našich nejlepších předvedou své umění také v Pardubicích na akci 100 let aviatiky v Čechách na počest výročí sta let létání http://www.aviatickapout.cz a www.100letaviatiky.cz .

Již nyní se návštěvníci mohou těšit na bezmotorovou akrobacii a ukázky ultralehkého létání v podání čerstvě oceněných sportovců roku.


Zdroj: www.100letaviatiky.cz

Mohlo by vás zajímat

Témata

Aktuality


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář