Aerozabíjačka ve Staré Aerovce

11.03.2010

Aerozabíjačka ve Staré Aerovce
Aerozabíjačka ve Staré Aerovce (Zdroj: Aeroweb.cz)

Vůně blížícího se jara a vepřových dobrot vylákala po dlouhé zimě letce, modeláře a příznivce letectví z regionu ze svých domovů do hangárů Staré Aerovky v Praze Kbelích na leteckou aerozabíjačku. Taková aerozabíjačka to není žádná obyčejná věc. Musí přesně splňovat přísnou leteckou L normu, aby  nasytila nenasytné jazýčky mistrů vzduchu.

A tak aeropolívčička, aeroprejt, aerojitrničky, aerojelítka i aerožebírka  a další aeropochoutky nejenom svůdně voněly po hangáru, ale byly podrobovány těm nejpřísnějším testům a kontrolám při kterých mizely téměř nadzvukovou rychlostí v bříškách všech zúčastněných porotců. Letci totiž velice dobře vědí a chápou, že rychlost je to nejdůležitější, co ke své práci potřebují.

Aerozabíjačka byla také příležitostí k prvnímu jarnímu setkání letců a leteckých fandů z regionu. Dala milovníkům letectví možnost v teple hangáru a na pevné zemi, u dobrého jídla a pití, prodiskutovat staré letecké bolístky a nové možnosti a směry letectví v našem regionu.

Těchto aerohodů se zúčastnili nejenom letci a regionální příznivci letectví. Součástí aerozabijačky bylo i vyhlášení vítězů pražské modelářské ligy házedel. I když také letectví se dotýká celosvětová ekonomická krize v oboru se vyskytuje stále velké množství aeropašíků, které je třeba zaříznout a proto se tato  aerozabijačka  bude příští rok jistě opakovat.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář