Air Team - nová GPS od Garminu s 3D technologií na trhu!

20.09.2011

Air Team - nová GPS od Garminu s 3D technologií na trhu!
Air Team - nová GPS od Garminu s 3D technologií na trhu! (Zdroj: Aeroweb.cz)

Americký výrobce leteckých navigací Garmin přichází s revoluční novinkou - GPS Garmin AERA 795. Navigace  AERA 795 přináší technologii 3D Vision na dotykové 7‘‘ obrazovce, kde lze prohlížet obsah jak na šířku, tak na výšku.

3D Vision technologie zobrazuje virtuální 3D pohled okolního terénu z GPS a palubní databáze. Nyní můžete zobrazit terén a vodní plochy, překážky či přistávací dráhy letišť jednoduchým posunutím prstu po obrazovce. AERA 795 také předpovídá možnost střetu s překážkou nebo terénem a zobrazuje varovné barvy na mapě.

U této novinky se můžete těšit na velkou, 7‘‘ obrazovku (rozlišení 800 x 480 px), která bude dobře čitelná i na jasném slunci a staré dobré funkce z předešlých modelů jako jsou kvalitní mapy, databáze překážek, funkce safetaxi a mnohé další.

AERA 795 také plní roli elektronické letové tašky (Flight Bag), což významně snižuje nutnost spoléhat se na papírové mapy v kokpitu. V tomto zařízení jsou předinstalované VFR i IFR mapy. Na mapách je zobrazena aktuální poloha Vašeho letadla. To umožňuje snadnou orientaci pro VFR i IFR piloty.

Aktuálně máme AERA 795 u nás v redakci pod drobnohledem – již brzy se můžete těšit na vyčerpávající recenzi!

Mohlo by vás zajímat

Témata

Aktuality


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář