Pražské letiště dokončí generální opravu dráhy 24 ještě letos

01.02.2013

Pražské letiště dokončí generální opravu dráhy 24 ještě letos
Pražské letiště dokončí generální opravu dráhy 24 ještě letos (Zdroj: Aeroweb.cz)

První etapa v roce 2012, další dvě etapy v následujících dvou letech. Takový byl původní plán generální opravy dráhy 24 na letišti Václava Havla v Praze. Zatímco loňský počátek oprav podle tohoto plánu proběhl, další dvě etapy se sloučí do jedné a hlavní ruzyňská dráha bude doopravena koncem letošního září. Informovalo o tom vedení letiště.


Foto Letiště Praha

„Na základě zkušeností z první etapy, jednání s představiteli obcí a městských částí Prahy dotčených provozem vedlejší dráhy během uzávěry hlavní dráhy i výsledků výběrového řízení jsme se rozhodli dvě etapy, plánové na tři a čtyři měsíce, sloučit do jedné v délce čtyři a půl měsíce,“ uvedl Jiří Kraus, výkonný ředitel pro rozvoj a správu majetku společnosti Letiště Praha.

Letošní opravy tak začnou 15. května a skončí 30. září. Firma Strabag, která se stala vítězem tendru na dokončení opravy dráhy 24, během čtyř a půl měsíců opraví bezmála  2 800 metrů. Hlavními nedostatky letos padesátileté ranveje jsou zejména praskliny v betonových deskách a asfaltovém povrchu.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář