Obrana zrušila prodej nepotřebných L-159, zájemci nenabídli dost

05.02.2013 2 příspěvky

Obrana zrušila prodej nepotřebných L-159, zájemci nenabídli dost
Obrana zrušila prodej nepotřebných L-159, zájemci nenabídli dost (Zdroj: Aeroweb.cz)

Za osm nepotřebných bitevníků L-159 si rezort obrany sliboval až 300 milionů. Ani jeden ze čtyř přihlášených zájemců však podle ministerstva nenabídl adekvátní částku a veřejná soutěž proto byla zrušena. Co bude s nepotřenými letouny armáda dělat, zůstává nejasností.

Podle informací z ministerstva obrany měly o koupi strojů zájem společnosti THT Ostrava CZ, STV Group, CZ Hermex a Aero Vodochody. "Vzhledem k tomu, že obdržené nabídky nesplnily očekávání, rozhodlo vedení ministerstva o jejím zrušení," sdělil ČTK mluvčí obrany Jan Pejšek.

Ministerstvo začalo nabízet nepotřebné bitevníky loni v říjnu (informovali jsme vás ZDE!), neboť nákup 72 bitevníků byl přehnaně vysoký a ministerstvo pro ně nemělo uplatnění. Trn z paty nevytrhne armádě ani irácká objednávka 28 kusů L-159, neboť tato blízkovýchodní země chce především nové letouny z výrobní linky Aera Vodochody (informovali jsme vás ZDE!).

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

hospodareni statu

05.02.2013 v 11:13 Libor

Nechci tady rozpoutavat nejakou politickou debatu, ale je videt ze stat si prilis nevi rady s vlastnim majetkem. Nekdy holt kazdy musi zavrit oci a udelat si "poradek ve skrini" a zbavit se starych veci, obzvlaste kdyz uskladneni a udrzovani letadel stoji rocne takovej balik. Za par let se naklady na znovuzprovozneni a skladovani vyrovaji prodejni cene a pak nekdo rozhodne ze nejlepsi je z nich udelat prolezacky. Podobny pripad jako pred par lety CSA vs Travel. Stat neni dobry hospodar. Mluvil jsem s lidmi kteri stehovali techniku z Afganistanu zpet. Nevim kolik stoji let Ruslanem Logar - CR, ale privezli jeden traktor a dve V3S !Uznavam ze se specialnima nastavbama, ale co to je platne kdyz do pul roku co to pracne a draze privezli zpet traktor a jednu V3S zrusili. US army tam nechava skoro vsechnu techniku, protoze se jim ani daleko lepsi stroje nevyplati nikam vozit a to ani na zakladny v Evrope. Omlouvam se vsem ktere jsem timto nastval, ale uz toho bylo moc...

Odpovědět

nemáš koho naštvat

06.02.2013 v 2:45 Robinson 22

Piloti a lidi jsou rozumní lidi,tudíž s tímto názorem tady podle mně nemáš koho naštvat.Bordel tu byl,je a dlouho ještě bude.A taky tím názorem nechci nikoho naštvat.I já byl na vojně a už tehdy (1995) jsem viděl neuvěřitelný věci....i skoro po 20ti letech se dějí dál a stojí víc peněz...

Odpovědět

Přidat komentář