Registrovaná zařízení až do dubna 2018? EASA prý chystá novelu předpisů

01.08.2014

Registrovaná zařízení až do dubna 2018? EASA prý chystá novelu předpisů
Registrovaná zařízení až do dubna 2018? EASA prý chystá novelu předpisů (Zdroj: Aeroweb.cz)

Na webových stránkách Úřadu pro civilní letectví (ÚCL) se včera objevila stručná, zato velmi podstatná zpráva pro všechna Registrovaná zařízení pro výcvik pilotů (RZ). Podle ÚCL totiž Evropská agentura pro bezpečnost letectví (EASA) chystá novelu předpisů, která prodlouží platnost RZ až do 8. dubna 2018. Těm podle stále platných regulí zbývá osm měsíců existence.

"Evropská Komise ve spolupráci s EASA připravuje další novelu nařízení (EU) č. 1178/2011 v platném znění (tzv. Aircrew Regulation). Tato novela pravděpodobně posune nejzazší termín, dokdy budou muset registrovaná zařízení pro výcvik PPL zaregistrovaná podle předpisu JAR-FCL a organizace pro výcvik pilotů kluzáků a balónů splnit požadavky Part-ORA (tj. být schváleny jako ATO podle Aircrew Regulation), na 8. dubna 2018," stojí na stránkách úřadu.

Podle současné právní úpravy mají RZ definitivně skončit k 8. dubnu 2015. Podle původního nařízení měly Schválené organizace pro výcvik ATO nahradit veškeré další výcvikové organizace dokonce již v roce 2012, kvůli chybějící legislativě i rozsahu změny však EASA s národními úřady zavedla přechodná opatření, která platnost RZ již několikrát posunula.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář