Garmin FliteCharts nově pokrývají ČR i další evropské země

31.10.2014 2 příspěvky

Garmin FliteCharts nově pokrývají ČR i další evropské země
Garmin FliteCharts nově pokrývají ČR i další evropské země (Zdroj: Aeroweb.cz)

Aplikace FliteCharts, kterou mohou být vybaveny elektronické a avionické systémy společnosti Garmin včetně glass-kokpitových řešení G1000 apod., rozšířila své pokrytí Evropy o nové země včetně České republiky. Garmin tak vlastním produktem dohání podobný systém JeppView od konkurenčího Jeppesenu, díky němuž lze také na avionických displejích vynášet polohu letadla v reálném čase na vybraném mapovém podkladu.

Garmin
Foto Garmin

Donedávna pokrývaly elektronické přibližovací a letištní mapy od Garminu zejména letiště ve Spojených státech. Teprve letos v dubnu začal americký výrobce navigačního softwaru nabízet také evropské mapy, které zahrnovaly především IFRová letiště v Rakousku, Belgii, Francii, Německu, Itálii, Velké Británii a státech Beneluxu.

Aktuálně se pokrytá oblast Evropy rozšiřuje o další země, konkrétně ČR, Dánko, Finsko, Maďarsko, Irsko, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rumunsko, Španělsko, Švédsko, Turecko a Ukrajinu. Z českých letišť zde najdeme všechna veřejná mezinárodní letiště, ale i Vodochody či Kbely. Dostupnost konkrétních mapových podkladů pro jednotlivé aeroporty si můžete sami ověřit na stránce flyGarmin.com.

Software FliteCharts je kompatibilní se všemi produkty Garmin, které umožňují zobrazování map, včetně nejrozšířenějších navigací GPSMAP 695/696 či Aera 795/796. Samozřejmostí jsou pak integrované avioniky G3X či glass-kokpity G500, G600, G1000, G2000, G3000 a G5000.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Mapky

31.10.2014 v 22:19 Tomáš

FliteCharts jsou dostupné i v aplikaci Garmin Pilot (AppStore i Google Play). Na rozdil o jeppa, ktery mapky vydává ve svém - mezi piloty všeobecne známém a používaném - formátu, jsou FC přebírány z AIPu jednotlivych zemi.

Odpovědět

Cena

09.11.2014 v 9:05 Zdeněk

K tomu bych dodal, ze pro majitele typicky G1000 se otevira levna moznost aktualnich map. Jeppesen je totiz znacne drazsi. Flitecharts stoji cca 180€ coz je proti temer 3000€ za Jeppesena znacny rozdil (aktualizace pro Evropu).

Odpovědět

Přidat komentář