Výstava na kbelském letišti vyvrcholí sobotní leteckou přehlídkou

12.06.2015

Výstava na kbelském letišti vyvrcholí sobotní leteckou přehlídkou
Výstava na kbelském letišti vyvrcholí sobotní leteckou přehlídkou (Zdroj: Aeroweb.cz)

Druhým dnem pokračuje letecká výstava na vojenském letišti Praha Kbely. Část výstavy je věnovaná vrtulníkům, k vidění je i řada letounů všeobecného a obchodního letectví nebo systémy a technologie spojené s létáním. V sobotu výstava vyvrcholí leteckým dnem, kdy piloti a akrobaté předvedou svůj mistrovský um v letadlech, která se zapsala do dějin letectví.

 
Pozvánka na leteckou show na kbelském letišti

Předchozí ročníky se ještě konaly v Hradci Králové, letos se však akce z důvodu větší kapacity přesunula na kbelské letiště. Divácky nejzajímavější podívanou by měla nabídnout právě letecká přehlídka, která začíná v sobotu třicet minut po poledni.

Zahájí ji Cessna CitationJet a dále nad hlavami návštěvníkům proletí historická Avia BH 5 nebo JAS 39 C Gripen. Dynamickou ukázkou a akrobacií se předvede legendární Spitfire, dvojplošník Bücker 131 či vrtulový T-28 Trojan. Na své si přijdou rovněž milovníci ruského letounu Mig 15 či vrtulníku Mi-17. Letecká show bude trvat přibližně do odpolední půl páté.

Jednodenní vstupenky na akci lze koupit na místě nebo v předprodeji, dospělí zaplatí 200 Kč za osobu, děti do 150 cm výšky a osoby s průkazem ZTP mají vstup na akci zdarma. Více informací naleznete na internetových stránkách Airshow.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář