Organizátoři zrušili veřejnou část letecké přehlídky ve Farnborough

13.03.2019 1 příspěvek

Organizátoři zrušili veřejnou část letecké přehlídky ve Farnborough
Organizátoři zrušili veřejnou část letecké přehlídky ve Farnborough (Zdroj: Aeroweb.cz)

Mezinárodní letecký aerosalon ve Farnborough bude příští rok kratší o dva dny. Z původních sedmi dní ubude víkendová část, tedy veřejná přehlídka. Server AVweb informoval, že náhradou za toto zkrácení bude otevření veletrhu pro veřejnost v poslední den události. Letové ukázky dopravních a vojenských letounů proběhnou v týdnu, který je vyhrazen zpravidla obchodování.

Hlavními důvody změny jsou podle organizátorů tragická letecká nehoda, která se stala na airshow v Shorehamu roku 2015, dále opadající zájem diváků a negativní zpětná vazba z minulých ročníků.

Red Arrows
Akrobatická skupina Red Arrows patřila k častým hostům letecké přehlídky ve Farnborough

Podle výkonného ředitele aerosalonu Farnborough Garetha Rogerse umožní tato změna veřejnosti větší kontakt s lidmi, produkty a procesy spojenými s vesmírným a obranným průmyslem a tím pomůže inspirovat novou generaci.

Tradiční mezinárodní letecký aerosalon ve Farnborough se uskuteční ve dnech od 20. do 24. července 2020. Koná se každý druhý rok, přičemž se střídá s obdobnou akcí v Paříži. Aerosalon v Le Bourget se letos otevře 17. července a potrvá do 23. července.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Hm

14.03.2019 v 11:26 Tomas

Je uplne jasne ze kriza je za dverami. Avsak ma mrzi ze podobnu situaciu si neuvedomuju organizatori slovenskeho festivalu letectva ktory bude v PIestanoch v maji a dva mesiace pred konanim akcie maju na stranke potvrdenych štyroch ucastnikov aj to z kategorie zaplatite prideme...

Odpovědět

Přidat komentář