Francouzské Châteauroux hostí nejlepší letecké akrobaty, MS startuje

20.08.2019

Jubilejní třicátý ročník Mistrovství světa v letecké motorové akrobacii kategorie Unlimited (WAC 2019) bude hostit už od čtvrtka 22. srpna do soboty 31. srpna francouzské letiště Châteauroux-Déols.

Již v těchto dnech probíhají přílety, registrace a tréninkové lety. Ve středu bude soutěž slavnostně zahájena a od čtvrtka do poslední srpnové soboty poměří piloti síly při soutěžních letech. Šampionát vyvrcholí leteckým dnem, vyhlášením vítězů a závěrečnou ceremonií.

Mistrovství se zúčastní 18 týmů včetně České republiky, kterou bude v souboji s dalšími 62 piloty reprezentovat dvojice Martin Šonka a Marek Hyka. K vidění bude řada akrobatických speciálů Extra 300SC, Extra 330SC, Edge 540, Suchoj 31, Suchoj 26, CAP 232, XtremeAir Sbach 325 a další.

Vstup pro diváky je na celou akci zdarma včetně závěrečného leteckého dne. Diváci, kteří by chtěli soutěž navštívit vlastním letadlem, mohou přistát na letišti Châteauroux–Villers (LFEJ), které leží přibližně osm kilometrů od letiště Châteauroux-Déols, kde budou přílety po celou dobu soutěže zakázány.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář