Pilot Jiří Pruša otevírá další kurz VFR letů do zahraničí

13.11.2019

Pilot Jiří Pruša otevírá další kurz VFR letů do zahraničí
Pilot Jiří Pruša otevírá další kurz VFR letů do zahraničí (Zdroj: Aeroweb.cz)

V sobotu 30. listopadu 2019 proběhne v prostorách CATC v Praze kurz VFR lety do zahraničí. V programu složeném ze čtyř hodinových bloků pilot a letecký publicista Jiří Pruša seznámí účastníky s tím, jakými potřebnými znalostmi a dovednostmi musí být pilot při letu do zahraničí vybaven, jak komunikovat s řídícími a ostatním provozem a jak konkrétně se na VFR let do zahraničí připravit.

Jiří Pruša má za sebou přistání na takřka sedmi stovkách různých letišť po celém světě. Kromě stovek běžných sportovních letišť přistával také na mnoha dopravních, horských, odlehlých a extrémních letištích nebo třeba na pláži. V rámci leteckých expedic obletěl nebo přeletěl Aljašku, USA, Karibik, Austrálii, Nový Zéland, západní, severní a jižní Afriku, západní část Ruska a celou Evropu včetně Islandu.

Pilot Jiří Pruša
Pilot Jiří Pruša

„Jedním z cílů mého létání v zahraničí je získávat zkušenosti a předávat je ostatním kolegům pilotům, aby se i oni mohli bez obav vydat za hranice České republiky. Proto se na přednášky a kurzy, kde s nimi mohu mluvit osobně, vždy velmi těším, protože nadšení ostatních pilotů pro létání mi dává motivaci i nové podněty,“ říká Jiří Pruša s tím, že jedním z klíčových bodů létání do zahraničí je schopnost a dovednost bez obav a velkého přemýšlení v anglickém jazyce komunikovat s letovými dispečery a řídícími letového provozu. I proto je část kurzu věnována právě komunikaci. „Pro motivaci k VFR létání do zahraničí pak promítneme nová 360° videa, na kterých je zachycen jak let, tak komunikace s řídícími letového provozu, při obletu Moskvy nebo přeletu Vídně a jejího letiště,“ uzavírá Jiří Pruša.

Cena kurzu je 1 500 Kč, bližší informace o programu kurzu si přečtete zde, přihlásit se je možné zde.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář