Jiří Pruša pořádá v únoru další kurz VFR lety do zahraničí

10.01.2020

Jiří Pruša pořádá v únoru další kurz VFR lety do zahraničí
Jiří Pruša pořádá v únoru další kurz VFR lety do zahraničí (Zdroj: Aeroweb.cz)

V sobotu 8. února 2020 proběhne v prostách CATC v Praze v pořadí už druhý běh inovovaného kurzu VFR lety do zahraničí, který opět organizuje pilot Jiří Pruša. Na minulém kurzu, který proběhl vloni v listopadu, se sešlo bezmála 40 pilotů z celé ČR i ze Slovenska.

Jiří Pruša si i tentokrát přizval dalšího lektora, zkušeného pilota Miloše Dermiška, účastníka řady leteckých expedic, který má na kontě například účast v expedici Aéropostale 2017 nebo CIDNA 2019. „Jsem si jistý, že účast kolegy Dermiška bude pro účastníky opět přínosem, Miloš se v letectví pohybuje celý život a UL a sportovní letadla zná doslova jako své boty,“ říká Jiří Pruša.

Momentka z posledního kurzu
Momentka z posledního kurzu

Ve čtyřhodinovém programu se účastníci kurzu seznámí s tím, jakými potřebnými znalostmi a dovednostmi musí být pilot při letu do zahraničí vybaven, jak komunikovat s řídícími a ostatním provozem, jak konkrétně se na let připravit a také bude prostor na dotazy. Osnova kurzu se skládá z těchto čtyř bloků: Obecná příprava na létání do zahraničí, Příprava konkrétního VFR letu do zahraničí, Anglická komunikace v zahraničí a Motivační část. Účastníci také získají desetidenní bezplatný přístup do aplikace VFR Communication.

„Jedním z cílů mého létání v zahraničí je získávat zkušenosti a předávat je ostatním kolegům pilotům, aby se i oni mohli bez obav vydat za hranice České republiky. Proto se na přednášky a kurzy, kde s nimi mohu mluvit osobně, vždy velmi těším, protože nadšení ostatních pilotů pro létání mě dává motivaci pro pokračování v mé práci. Srdečně vás proto zvu i na tento inovovaný kurz," dodává Jiří Pruša.

Cena kurzu je 1 950 Kč a bližší informace včetně možnosti přihlášení jsou zde.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář