AERO Friedrichshafen 2022 začíná už za dva týdny

12.04.2022

AERO Friedrichshafen 2022 začíná už za dva týdny
AERO Friedrichshafen 2022 začíná už za dva týdny (Zdroj: Aeroweb.cz)

Na německé straně Bodamského jezera se od 27. do 30. dubna koná veletrh AERO Friedrichshafen, který tradičně představuje aktuální trendy v oblasti všeobecného letectví. S více než 600 vystavovateli z 35 zemí, 33 000 návštěvníky a 600 novináři z celého světa je veletrh místem každoročního setkání mezinárodní letecké komunity.
 
Veletrh se po dvou pandemických letech vrací ve svém obvyklém termínu, přičemž otevřeno bude od středy do pátku od 9 do 18 hodin a v sobotu od 9 do 17 hodin. Své nejnovější výrobky a inovace představí řada společností věnujících se od ultralehkých letadel, kluzáků přes business jety, vrtulníky, elektrická letadla až po avioniku a údržbu.

 Kromě muzea Dornier přímo na letišti stojí za návštěvu i muzeum vzducholodí Zeppelin, které se nachází nedaleko přístavu
 Kromě muzea Dornier přímo na letišti stojí za návštěvu i muzeum vzducholodí Zeppelin, které se nachází nedaleko přístavu

Návštěvníci, kteří chtějí na výstavu přiletět sami, opět využijí online systém přidělování slotů přímo na letišti Bodensee Friedrichshafen. Sloty bude možné rezervovat za poplatek 35 eur, který bude následně započítán do platby za balíček, který zahrnuje přistávací poplatky, parkovné a dopravu ke vstupu na AERO. Pilotům, kteří se přiblíží k letišti mezi 6. a 22. hodinou, aniž by si rezervovali slot, nebude vydáno povolení k přistání.

Ultralighty budou mít opět možnost přistávat na sousedním kluzákovém letišti Markdorf bez přidělení slotu. Nedaleká letiště Leutkirch a Mengen jsou k dispozici také pro piloty, kteří se rozhodnou přiletět na AERO na poslední chvíli bez slotu. Doprava na veletrh bude kyvadlově zajištěna. 

LAA ČR jako tradiční partner přichystala svým členům zvýhodněné denní vstupné za 550 Kč. Ostatní mohou vstupenky zakoupit na webových stránkách. 

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář