Letadla Cirrus jsou už 21 let po sobě bestsellerem ve své kategorii. Zjistěte proč

25.04.2023

Letadla Cirrus jsou už 21 let po sobě bestsellerem ve své kategorii. Zjistěte proč
Letadla Cirrus jsou už 21 let po sobě bestsellerem ve své kategorii. Zjistěte proč (Zdroj: Aeroweb.cz)

Inovace, kvalita a především: bezpečnost. To jsou atributy letadel Cirrus, které zákazníci oceňují. V roce 2022 bylo dodáno 539 letadel řady SR a 90 proudových letounů Vision Jet. V České republice aktuálně létá více než 70 letadel Cirrus a stroje řady SR dominují trhu už 21. rokem. Vision Jet je nejprodávanějším tryskovým letadlem už počtvrté v řadě. Poprvé se stává vůbec nejprodávanějším turbínovým letadlem. Předběhl i všechny své turbovrtulové konkurenty. Letadlo Cirrus SR2X si nyní můžete pořídit za mimořádně výhodných podmínek.

Výsledky výroční zprávy Asociace výrobců všeobecného letectví GAMA REPORT hovoří jasnou řečí: letadla řady SR (vysoce výkonná jednomotorová pístová letadla) a tryskový letoun Vision Jet společnosti Cirrus Aircraft jsou opět nejprodávanějšími letadly v oboru všeobecného letectví. A to i navzdory loňským problémům v oblastech dodavatelských řetězců, pracovních sil a trhu jako takového.

Cirrus Vision Jet

Vision Jet dosáhl v roce 2022 rekordního počtu 90 dodávek a již čtyři roky zůstává nejprodávanějším proudovým letadlem ve všeobecném letectví. Vision Jet je letos prvním rokem vůbec nejprodávanějším turbínovým letadlem (včetně turbovrtulových) / Foto Cirrus Aircraft CZ

Čím si letadla Cirrus získávají oblibu

Cirrus je světovým lídrem v bezpečnostních inovacích. Jako jediný výrobce v kategorii čtyřmístných letadel přidává již do základní výbavy revoluční bezpečnostní prvek - záchranný padákový systém CAPS. Od roku 1998, kdy CAPS získal certifikaci FAA, bylo do dubna roku 2023 zachráněno už 253 životů lidí, kteří se bezpečně vrátili ke svým rodinám. Primárním účelem tohoto bezpečnostního prvku je záchrana v neřešitelných situacích, jako jsou například srážka ve vzduchu a následná neovladatelnost letadla, ztráta kontroly, porucha motoru s nemožností přistát na letišti, indispozice pilota atp.

Cirrus řady SR

Řada SR (SR20, SR22, SR22T) společnosti Cirrus Aircraft je již 21 let nejprodávanějším vysoce výkonným jednomotorovým pístovým letadlem. V uplynulém roce bylo zákazníkům dodáno 539 letadel / Foto Cirrus Aircraft CZ

Tryskový letoun Vision Jet je kromě záchranného padákového systému CAPS vybaven ještě dalším bezprecedentním bezpečnostním prvkem. Systém nouzového přistání Safe Return Emergency Autoland, který umožňuje letadlu autonomně přistát pouhým stisknutím tlačítka, byl oceněn přestižní trofejí Roberta J. Colliera.

Kromě nadstandardní bezpečnosti a komfortu sází Cirrus i na inovace v oblasti výkonnosti a designu. Řada G6 SR 2022 vyniká nejen úpravami zajišťujícími snížený odpor vzduchu pro zvýšení rychlosti (až o 9 uzlů) i úspory paliva, ale například i aktualizacemi mobilní aplikace Cirrus IQ™ pro ještě lepší inteligentní konektivitu, novým multifunkčním USB panelem nebo osmi novými barevnými variantami a možností volně kombinovat prémiové estetické varianty Xi.

Koupě letadla Cirrus se letos mimořádně vyplatí

Nejlepší doba pořídit si letadlo Cirrus nastává právě teď. Díky připojení Chorvatska do Schengenského prostoru můžete být u moře během dvou hodin. Investice do letadla Cirrus se nyní obzvlášt vyplatí i finančně.

Cirrus řady SR

V roce 2022 byla letadla řady SR vylepšena po stránce výkonu i komfortu / Foto Cirrus Aircraft CZ

Ještě i v roce 2023 je totiž možné využít mimořádné odpisy, které umožňují plátcům daně v České republice odepsat majetek zařazený do 2. odpisové skupiny (včetně letadel zapsaných do leteckého rejstříku do 31. 12. 2023) už za dva roky namísto standardních pěti let. 60 % vstupní ceny si můžete odepsat v prvním roce, zbylých 40 % pak v následujících 12 měsících. Na rozdíl od aut hodnota Cirrusu téměř neklesá. 

V rámci Jarní promo akce navíc získáte i další skvělá zvýhodnění: 

  • Při koupi letadla Cirrus SR22 nebo SR22T incentiva 5 let záruky nebo 2000 hodin. Ušetřete 23 900 dolarů u SR22 nebo 25 900 dolarů u SR22T
  • Kredit 10 000 dolarů na bezstarostné létání (Worry Free Ownership - hangárování, údržba, výcvik PPL a IR, pilot instruktor, delivery package, příslušenství letadla atd)
  • Do doby dodání letadla Vám poskytneme letadlo s pilotem. Létejte hned kamkoli chcete. Třeba k moři za dvě hodiny, na obchodní schůzky nebo za relaxem
  • Tato akce platí pro letadla objednaná do konce května roku 2023 s dodáním v letošním roce

Pro více informací nebo možnost předváděcího letu kontaktujte prosím společnost Cirrus Aircraft CZ na www.cirrus.cz.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Cirrus


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář