Nová sezóna Navigačního poháru Petra Tučka startuje na letišti Havlíčkův Brod

27.04.2023

Nová sezóna Navigačního poháru Petra Tučka startuje na letišti Havlíčkův Brod
Nová sezóna Navigačního poháru Petra Tučka startuje na letišti Havlíčkův Brod (Zdroj: Aeroweb.cz)

V neděli 30. dubna 2023 se uskuteční první soutěž nového ročníku Navigačního poháru Petra Tučka na letišti Havlíčkův Brod.

Den předem by se měl uskutečnit úvodní seminář pro nové i zkušenější soutěžící. „Začátečníci se dozví důležité základy k tomu, aby zvládli bezpečně a s klidem na palubě obletět soutěžní trať. Pokročilí se budou zabývat náročnějšími záležitostmi pro lepší soutěžní výkony, problematikou konstrukčních a ekonomických úloh a můžou také čekat tipy a triky ,jak na to' od zkušených reprezentantů,“ uvádí LAA ČR na svých webových stránkách. V odpoledních hodinách pak bude možné zaletět si některou ze cvičných soutěžních tratí. Seminář odstartuje ráno 9:00.

Nedělní briefing začne v 9:30. Startovné činní 150 Kč za osobu. V případě nepřízně počasí je prvním náhradním termínem pro uskutečnění soutěže pondělí 1. května nebo následující víkend.

Letecká amatérská asociace ČR již zveřejnila i ostatní termíny soutěží ultralehkých letadel v roce 2023. I letos by se dle plánu mělo uskutečnit celkem deset kol Navigačního poháru Petra Tučka a Mistrovství ČR. Místa konání se však oproti uplynulé sezóně mírně liší.

Mapa UL navigačních soutěží 2023 / Foto: LAA ČR
Foto: LAA ČR

Navigační pohár Petra Tučka je seriál několika soutěží pořádaný aerokluby a leteckými nadšenci napříč Českou republikou s podporou Svazu ultralehkého létání. Soutěže se hodnotí ve dvou základních výkonnostních kategoriích: začátečníci a vyšší výkonnostní třída. Kategorie se odlišují hlavně tolerancí při výsledném hodnocení letů.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář