Z Brna do Asie přímo už tuto zimu. Čedok otevře další linku do Thajska

12.06.2023

Cestovní kancelář Čedok ve spolupráci s leteckou společností Neos odstartuje přímé lety z Brna do Thajska na ostrov Phuket. Půjde o vůbec první dálkový let z Tuřan.

Z Brna do Asie přímo už tuto zimu. Čedok otevře další linku do Thajska
Z Brna do Asie přímo už tuto zimu. Čedok otevře další linku do Thajska (Zdroj: Aeroweb.cz)

První letadlo na exotický ostrov by mělo z Tuřan vzlétnout 19. prosince a pak pravidelně 1x týdně. „Přímé lety do exotiky se staly naší vlajkovou lodí, lákají k Čedoku další klienty, kteří objevují nové destinace, a šetří cestovatelům čas na cestách. Chceme ukázat, že regionální letiště se mohou rozvíjet a chceme na trhu neustále zavádět něco nového a představovat trendy. Je tedy na čase, aby pohodlí Dreamlineru poznali zájemci z celé spádové oblasti brněnského letiště, ať už z Moravy, tak i sousedního Slovenska,“ prozradil novinku Stanislav Zeman, generální ředitel Čedoku v Brně na tiskové konferenci. První dovolené by měly být v prodeji už tento týden za first minute ceny začínající od 30 990 korun za osobu. 

Let potrvá 11 hodin a italský provozovatel by měl nasazovat Boeing 787 Dramliner s celkovou kapacitou až pro 359 cestujících v ekonomické a business light třídě. Ta nabízí pohodlnější a částečně polohovatelná sedadla, rozšířený catering i servis nápojů. Klienti Čedoku, kteří poletí v této vyšší třídě, mohou také na brněnském letišti využít zdarma salonek před odletem a cestovat s odbaveným zavazadlem do 30 kilogramů. Příplatek za prémiovou třídu bude začínat od 19.990 Kč za osobu na obě cesty. V ekonomické třídě se mohou cestující na palubě těšit na občerstvení a odbavit si kufr s hmotností do 23 kilogramů. Všechna místa v kabině jsou vybavena dotykovými obrazovkami s palubním zábavním systémem i USB pro dobíjení zařízení. Pro děti do dvou let mohou rodiče předem objednat na palubu dětskou postýlku.

Business light třída oproti Economy nabídne pohodlnější sedadle (Zdroj: Čedok)

 

„Jsme nadšení, že se vracíme zpátky do České republiky a díky spolupráci s Čedokem přidáváme do naší sítě další trh a nové spojení do thajského Phuketu. Uděláme maximum, abychom cestujícím z Brna představili na palubě Dreamlineru všechny výhody tohoto letadla a služby na vysoké úrovni, které si tento trh zaslouží,“ dodal Carlo Stradiotti, CEO letecké společnosti Neos.

U představení spolupráce nechyběl ani ministr dopravy Martin Kupka (ODS), který prozradil další zákulisní informace. „Půjde o historicky první dálkové lety z Brna s cestujícími, které bude z tohoto regionálního letiště zajišťovat širokotrupé letadlo. K této možnosti také přispívá komplexní letecká dohoda EU-ASEAN, podepsaná v minulém roce, která liberalizuje přepravní trh mezi členskými státy EU a Sdružením národů jihovýchodní Asie (ASEAN), jehož je Thajsko smluvní stranou,“ uvedl. 

Jedná se už o desátou exotickou destinaci a druhou v Thajsku, kam Čedok nabízí charterový spoj. Z Prahy a Bratislavy se dá dostat letadly Smartwings a LOT do Ománu, Keňi, Tanzánie, Madagaskaru, Dominikánské republiky nebo na Srí Lanku. 

Mohlo by vás zajímat

Marek Baloun

Šéfredaktor portálu Aeroweb.cz a dlouholetý sportovní novinář. Také letecký nadšenec, který před vypuknutím pandemie Covid-19 chvíli pracoval i na Letišti Václava Havla. Absolvent mediálních studií na Metropolitní univerzitě Praha a celoživotní skaut.



Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář