KLM přepracovalo Business class na Boeingu 777

03.07.2023 2 příspěvky

Nový Business class interiér má pohodlnější sedadlo, posuvné dveře nebo bezdrátové nabíječky na telefon.

KLM přepracovalo Business class na Boeingu 777
KLM přepracovalo Business class na Boeingu 777 (Zdroj: Aeroweb.cz)

Nizozemská aerolinka KLM chce jít s dobou a proto představila redesign World Business Class (WBC) na Boeingu 777-200 a 300. Hlavní změnou jsou posuvné dveře, které sedadla uzavřou jako kapsli a vytvoří tak soukromí. Co se samotných sedadel týče, ty dodává americká firma Jamco a KLM je po aplikaci připomínek na základě letových zkušeností přináší z paluby Dreamlineru. Nyní jsou tak lehčí, dají se úplně položit do téměř dvoumetrové postele, mají nastavitelnou bederní opěrku a umí i masírovat. V kapsli nebude chybět ani zábavní systém s ovládačem, elektrické zástrčky včetně možnosti bezdrátového nabíjení nebo zabudované držáky na pití. Konfigurace sedadel je 1–2–1 a celkově má společnost ušetřit 10-15 % hmotnosti.

Všechna sedadla budou mířit do uličky (Zdroj: KLM)

„Upravili jsme WBC sedadla tak, aby zajistily zákazníkům více soukromí a komfortu během letu.“ uvedl vedoucí oddělení zákaznického prožitku KLM Boet Kreiken. „Nová sedadla jsou lepší v otázkách designu, technologie a udržitelnosti. KLM tak splňuje širokou škálu přání cestujících.“ Nový design WBC postupně dostanou i Dreamlinery, ze kterých celý koncept vyšel. Časem se dostane i na nižší třídy, naopak 11 Airbusů A330, které se blíží ke konci životnosti, zůstanou bez redesignu, jelikož je aerolinka hodlá brzy nahradit.

 

Mohlo by vás zajímat

Marek Baloun

Šéfredaktor portálu Aeroweb.cz a dlouholetý sportovní novinář. Také letecký nadšenec, který před vypuknutím pandemie Covid-19 chvíli pracoval i na Letišti Václava Havla. Absolvent mediálních studií na Metropolitní univerzitě Praha a celoživotní skaut.



Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

KLM…

04.07.2023 v 0:56 Kopilot

"Dánská aerolinka KLM chce jít s dobou" není KLM náhodou nizozemská? Dutch určitě není Danish... Letu zdar

Odpovědět

RE: KLM…

04.07.2023 v 9:32 Marek Baloun

Zdravím, děkuji za upozornění na chybu. Člověk občas dostatečně nepřemýšlí :)

Odpovědět

Přidat komentář