British Airways na dálkovém letu podávalo KFC

26.07.2023

Letu British Airways z Baham do Londýna hrozilo, že bude muset letět 8,5 hodiny bez jídla. Posádka ale situaci vyřešila originálním způsobem, nakoupila jídlo v místním KFC.

British Airways na dálkovém letu podávalo KFC
British Airways na dálkovém letu podávalo KFC (Zdroj: Twitter, Aeroweb)

Let BA 252 se v neděli dostal do nemilé situace kvůli špatně vychlazeným vozíkům s jídlem, které s letadlem cestovaly z letiště Providenciales na britském zámořském území Turks a Caicos. Při risku způsobení otravy jídlem se tak aerolinka musela rozhodnout mezi třemi možnostmi. Zpozdit let o několik hodin, než se připraví nové jídlo, letět bez něho, nebo rychle najít jiný zdroj. Nakonec zvítězila třetí možnost.

Aerolinka zaskočila do místního KFC a udělala masivní objednávku. Místní pobočka fastfoodu pochopitelně nemohla připravit jídlo pro stovky pasažérů, posádka tak všem cestujícím (i těm v business class) spravedlivě alokovala pouze jeden kousek kuřete. Let tak byl opožděn pouze o hodinu.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Lorockmor working dogs / Ian morgan (@lorockmor_working_dogs)

Většina pasažérů neměla pro situaci příliš pochopení, někteří aerolinku dokonce obvinili, že na jídlo zapomněli. Dopravce všem jako omluvu nabídl vouchery. 

Mohlo by vás zajímat

Marek Baloun

Šéfredaktor portálu Aeroweb.cz a dlouholetý sportovní novinář. Také letecký nadšenec, který před vypuknutím pandemie Covid-19 chvíli pracoval i na Letišti Václava Havla. Absolvent mediálních studií na Metropolitní univerzitě Praha a celoživotní skaut.



Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář