Cestující Turkish Airlines spáchal za letu sebevraždu

30.07.2023

Let Turkish Airlines z Istanulu do Marakéše musel nouzově přistát poté, co posádka našla na toaletě pasažéra bez známek života. Podle médií spáchal sebevraždu.

Cestující Turkish Airlines spáchal za letu sebevraždu
Cestující Turkish Airlines spáchal za letu sebevraždu (Zdroj: Turkish Airlines)

Let TK619 společnosti Turkish Airlines z Istanbulu do Marakéše musel v úterý nouzově přistát v Alžírsku poté, co jeden z cestujících údajně spáchal na toaletě sebevraždu. K události došlo krátce po startu Boeingu 737-MAX8, když si posádka všimla, že pasažér dlouho z toatety nevychází. Dveře nešly standardním způsobem otevřít, po jejich vylomení pak posádka našla osobu bez známek života. Ani přes okamžité poskytnutí první pomoci lékařem, který se našel mezi ostatními cestujícími, se už životní funkce obnovit nepodařilo.

Ilustrační foto (Zdroj: BBC)

 

Podrobnosti k incidentu nejsou známy. Aerolinka vydala krátké prohlášení ve kterém pouze vyjádřila smutek a snahu podobným situacím zabránit.

Mohlo by vás zajímat

Marek Baloun

Šéfredaktor portálu Aeroweb.cz a dlouholetý sportovní novinář. Také letecký nadšenec, který před vypuknutím pandemie Covid-19 chvíli pracoval i na Letišti Václava Havla. Absolvent mediálních studií na Metropolitní univerzitě Praha a celoživotní skaut.


Témata

Zdraví


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář