Corendon na cestách do Karibiku vytvoří zóny jen pro dospělé

25.08.2023 1 příspěvek

Nizozemská aerolinka přinesla razantní řešení, jak v letadle zajistit klid. Vytvoří zónu pro cestující až od 16 let.

Vizualizace Airbusu A350-900 v livery Corendon Dutch Airlines
Vizualizace Airbusu A350-900 v livery Corendon Dutch Airlines (Zdroj: Corendon Dutch Airlines)

Nizozemská letecká společnost Corendon Dutch Airlines přišla s razantním, ale jednoduchým řešením, jak zlepšit požitek z létání a klid na palubě. Na lince z Amsterdamu na karibský ostrov Curaçao vytvoří zónu sedadel, která bude dostupná jen pro cestující starších 16 let. Informaci přinesl web airways.cz.

Zóna bude vybudována v předních částech Airbusů A350-900, které budou linku obsluhovat, a bude zahrnovat devět XL sedadel s větším prostorem pro nohy a 93 standardních sedadel. Oddělena bude zídkami a závěsy. Cestující, kteří nesnesou křičící a pobíhající děti na palubě, tak budou mít alespoň částečnou jistotu klidu a pohodlí. Jako další výhody společnost na svém webu uvádí, že cestující jsou blíže vstupu a východu a nemusí tak procházet celým letadlem.

„Snažíme se na našich letech vyjít vstříc různým potřebám našich zákazníkům. Jsme proto rádi, že jako první dánská aerolinka můžeme představit „Only Adult“ (pouze pro dospěle - pozn. red.) zónu, která je pro cestující vyhledávající klid během svých cest,“ vysvětlil novinku zakladatel společnosti Atilay Uslu. „Věříme, že novinka bude mít pozitivní dopad i na rodiče cestující s malými dětmi. Ti si tak budou moci užít let bez obav, že jejich ratolesti jsou hlučnější. 

Standardní sedadlo v Only Adult zóně vyjde na 45€ za jeden let, XL místo pak na rovných 100€. Linka má vstoupit do provozu 3. listopadu. Podle rezervačního systému bude spojení operováno zprvu třikrát týdně, od poloviny prosince pak má dojít k navýšení na pět letů týdně.

Mohlo by vás zajímat

Marek Baloun

Šéfredaktor portálu Aeroweb.cz a dlouholetý sportovní novinář. Také letecký nadšenec, který před vypuknutím pandemie Covid-19 chvíli pracoval i na Letišti Václava Havla. Absolvent mediálních studií na Metropolitní univerzitě Praha a celoživotní skaut.



Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

To by měly udělat všechny aerolinky

25.08.2023 v 13:09 Vladimír

Toto je skvělé řešení, které kdyby udělalyvšechny aerolinky, opět by se vrátila lepší kultura cestování. Bohužel trend současnosti je narvat co nejvíce chudáků do dobytčí třídy.

Odpovědět

Přidat komentář