Textron dodal 100. King Air 360

19.10.2023

Na končícím veletrhu NBAA v Las Vegas si americký výrobce Textron připravil spousty novinek. Jednou z nich bylo i oznámení 100. dodaného kusu Beechcraft King Air 360. Bude sloužit ve zdravotnictví.

Beechcraft King Air 360
Beechcraft King Air 360 (Zdroj: Textron Aviation)

Stý vyrobený kus Beechcraft King Air 360 převzalo Comprehensive Blood and Cancer Center v Kalifornii, které se specializuje na léčbu rakoviny. Letoun byl představen v srpnu 2020 a přinesl lepší kabinovou výšku, nový systém autothrottle a přepracovanou kabinu. Tento úspěch tak jen podtrhl oblíbenost rodiny King Air, které se od roku 1964, kdy spatřil světlo světa první stroj, prodalo téměř 8 000 kusů.

„Dělá nám radost poskytovat letecká řešení pro naše zákazníky, spolu s tím nejnovějším v avionice,“ uvedl viceprezident pro globální obchod a letový provoz v Textronu Lannie O'Bannion. „Rodina King Air je známa pro svou univerzálnost a spolehlivost a 100. doručení „třistašedesátky“ je úžasný milník v pokračujícím nástupnictví tohoto legendárního produktu.“

Textron Aviation má nebývale silný třetí kvartál 2023. V září oznámil masivní objednávku na 1 500 strojů Cessna Citation, na veletrhu NBAA pak představil novou generaci Citation CJ3. Během roku představil nový interiér klasických letadel Cessna a pomalu vrcholí vývojové práce také na Citationu Ascend, který by měl být uveden do provozu v roce 2025.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář