V severní Kanadě došlo k leteckému neštěstí, zřítil se tam Jetstream 32

03.02.2024

V oblasti severozápadní Kanady se v uplynulém týdnu odehrála tragická nehoda. Krátce po startu z letiště Fort Smith se zřítil turbovrtulový letoun Jetstream 32. Na palubě při neštěstí údajně zemřelo šest lidí.

Jetstream 32 kanadské společnosti Northwestern Air
Jetstream 32 kanadské společnosti Northwestern Air (Zdroj: Facebook | Northwestern Air)

Jetstream 32 vyrazil z letiště Fort Smith, jež se nachází na hranici dvou kanadských provincií – Alberty a Severozápadního teritoria, a měl na palubě zaměstnance těžební firmy Rio Tinto.

Ti mířili na soukromé letiště u diamantového dolu Diavik Diamond Mine, které slouží pouze pro potřeby firmy. Krátce po vzletu se ale stroj aerolinky Northwestern Air dostal do potíží a zřítil se.

Podle prvotních informací zahynulo na palubě nejméně pět pasážérů. Následně bylo uvedeno, že mrtvých bylo šest, přežil prý pouze jediný cestující.

Jako společnost jsme touto zprávou naprosto zdrceni a nabízíme plnou podporu našim lidem a komunitě, která truchlí,“ uvedl v oficiální prohlášení výkonný ředitel Rio Tinto Jakob Stausholm.

V krátké době šlo už o druhou nehodu v této oblasti. Na konci uplynulého kalendářního roku narazil letoun De Havilland Canada DHC-6 Twin Oter poblíž letiště v Diaviku do terénu. Příčinou zřejmě byl silný vítr a sněžení. Tehdy ale k žádnému úmrtí nedošlo.

Zdroj článku: Airways

Mohlo by vás zajímat

Témata

Nehody letounů


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář