Společnost Pegasus Airlines představila novinky. Zpoplatnila větší příruční zavazadla, navíc nabízí light tarif

25.02.2024

Turecká nízkonákladová aerolinka Pegasus Airlines oznámila, že zavedla v rámci své přepravy několik novinek. Ty se týkají úpravy pro přepravu příručních zavazadel na mezinárodních linkách, a také zavedení nového tarifu light. U vnitrostátních letů se nic nemění.

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Zdroj: Shropshire Star)

Společnost Pegasus Airlines představila novinky, které zavedla v polovině února tohoto roku v rámci svých letů. Týkají se speciálního tarifu light, jež arerolinka nově nabízí zákazníkům.

Ten nahrazuje tarif Basic, jehož součástí byla možnost vzít na palubu velké kabinové zavazadlo zdarma. V rámci nového tarifu už ale není možné cestovat s klasickým příručním zavazadlem s obvyklou velikostí, ale pouze s malým zavazadlem o rozměrech 40 x 30 x 15 centimetrů o maximální váze tří kilogramů.

V ostatních tarifech už se vyskytují běžné velikosti příručních kabinových zavazadel, menší zavazadla, která se umisťují pod sedadlo, a také zapsaná zavazadla. Velikost ani váha kabinových zavazadel se nemění, musí mít rozměry, jež dosahují maximálně 55 x 40 x 20 centimetrů a váží nanejvýš osm kilogramů. Váha zapsaných zavazadel je rovněž neměnná, zůstává na dvaceti kilogramech.

Společnost Pegasus Airlines přitom byla doposud díky příznivé zavazadlové politice vyhledávaná u spousty turistů, stejně jako další nízkonákladové společnosti ale teď přichází s omezením. Kvůli nízké váze zavazadel u light tarifu totiž aerolinka očekává, že si cestující připlatí za příruční zavadlo nebo zvolí vyšší tarif.

Změnu vedení aerolinky odůvodnilo tím, že balíčky jsou nyní lépe uzpůsobené pro cestovatele a pomohou ke zvýšení pohodlí během letu i zkrácení času při nastupovaní do letadla.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář