Na letišti v Ruzyni proběhne pravidelná údržba, provoz se přesune na vedlejší dráhu

SKONČILO Platí od 16.10.2023 (8:00) do 27.10.2023 (16:00)

Na největším českém letišti dojde krátkodobě k několika změnám. Letecký provoz se kvůli pravidelné údržbě přesune na vedlejší dráhu 12/30, a to ve vybraných dnech a sekvencích od 16. do 27. října.

Kvůli hustě osídleným oblastem Prahy a Kladenska, které negativně ovlivňují provoz na dané dráze, ale vždy půjde o denní hodiny od 8 do 16.00. Přesný termín se určí podle aktuálních meteorologických podmínek, jež umožní, aby byla uzavírka co nejefektivnější.

„K údržbě nepřistoupíme ve dnech, kdy bude mlha, nízké teploty nebo špatný vítr. Jedná se o pravidelnou údržbu po letní sezóně, kdy na hlavní dráze byl nepřetržitý provoz. Cílem je dostat stav povrchu a značení do co nejlepší kondice před zimní sezónou,“ uvedl manažer Správy a rozvoje provozu ploch Miroslav Charvát.

Při samotných pracích dojde k odstranění gumy, obnově značení, kontrole revizních šachet, pravidelnému geodetickému měření nebo údržbě podzemních objektů a poklopů. Letos dojde k údržbě už podruhé. Kvůli provozní bezpečnosti a správnému fungování dráhového systému se provádí dvakrát ročně, na jaře a právě na podzim.