Na letu ČSA z Varšavy zemřel pilot, stroj přistál bez potíží

15.02.2012 4 příspěvky

Na letu ČSA z Varšavy zemřel pilot, stroj přistál bez potíží
Na letu ČSA z Varšavy zemřel pilot, stroj přistál bez potíží (Zdroj: Aeroweb.cz)

Nepříjemná událost dnes postihla pravidelný let Českých aerolinií z Varšavy do Prahy. Kapitán letounu ATR 42-500 na letu OK 777 z dosud neobjasněných příčin zemřel. V souladu s předepsanými postupy pro případ inkapacitace převzal velení letu druhý pilot. Stroj bez potíži přistál v Praze. Přivolanému lékaři se již nepodařilo kapitána oživit. S informací jako první přišel server iDnes.

"Cestující nebyli ohroženi. Druhý pilot je vycvičen k tomu, aby zvládl i v takto tragické situaci bezpečně dokončit let. Také celá posádka je pro podobné situace vyškolena," uvedl pro ČTK předseda Českého sdružení dopravních pilotů ČSA Peter Žmolík. Zároveň dodal, že se na této události mohl podepsat i dlouhodobý stres, který piloti v ČSA zažívají.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

smutok

16.02.2012 v 10:13 cessnaman

velmi smutna sprava..tu mate o com je robota pilota vsetci ti pubertaci a mudrlanti co tak strasne tuzite nosit tie biele kosele...

Odpovědět

Re:Smutok

16.02.2012 v 14:42 Ok-gfo

Nesouhlasim, prace pilota neni robota, ale dar! Ne kazdy to muze delat a kdyz uz si tuhle cestu nekdo zvoli, tak ne k vuli platu, ale k vuli tomu, ze nic jineho by v zivote delat nechtel. Bohuzel ne kazdy dostane tuto moznost. Pan kapitan odesel pri praci, kteoru jiste tak miloval.

Odpovědět

re:

16.02.2012 v 17:14 cessnaman

samozrejme aj moje podanie v prispevku bolo myslene v takom zmysle priblizne ako tvoje.sice trosku kruto ale predsa..

Odpovědět

smutné

16.02.2012 v 23:28 Robinson 22

Zbývá už jen dodat upřímnou soustrast všem blízkým pana kapitána a poděkovat FO a celé posádce ,že ostatní v pořádku a ve zdraví dorazili ke svým rodinám

Odpovědět

Přidat komentář