Tecnam odhalí ve Friedrichshafenu zcela nový letoun Astore

21.03.2013

Tecnam odhalí ve Friedrichshafenu zcela nový letoun Astore
Tecnam odhalí ve Friedrichshafenu zcela nový letoun Astore (Zdroj: Aeroweb.cz)

Italský výrobce letadel Tecnam chystá pro letošní veletrh Aero 2013 ve Friedrichshafenu představení úplné novinky. Ačkoliv se výrobce vše snaží co nejvíce maskovat, ultralehký dvoumístný Tecnam Astore už teď slibuje honosnou výbavu a styl.

Tecnam, který letos slaví pětašedesátileté výročí od svého založení, chce vše načasovat k slavnostnímu předvedení 24. dubna, a tak pouští jen velmi kusé informace. Jisté tedy je, že nový kus bude spadat do kategorie LSA (o evropské UL/ELSA specifikaci výrobce konkrétně nemluví) a ponese jméno Astore na počest prvního stroje, který Luigi Pascale, dvorní designér Tecnamu, zkonstruoval.

Do vínku by měl nový dolnoplošník dostat pohonnou jednotku Rotax a zákazník si bude moct vybrat mezi necertifikovaným motorem 912ULS, novým 912iS s přímým vstřikováním a silnějším Rotaxem 914. Poměrně překvapivě bude v základní výbavě pár dalších nestandardních doplňků, například tablet Apple iPad mini s předinstalovanou sadou navigačních pomůcek, příruček, checklistů apod.

Tecnam, který si u svých letounů zakládá na ergonomii řešení pilotní kabiny a snadné dostupnosti ovládacích prvků, chce v novém typu ještě zvýšit ovladatelnost stroje použitím měkčích a příjemnějších materiálu v interiéru a na ovladačích.

"Naše společnost si vybudovala reputaci na výrobě kvalitních, pohledných a přitom funkčních letadel. Jsem rád, že může Tecnam oslavit 65. výročí novým přírůstkem do této řady," sdělil k plánovanému představení Astore výkonný ředitel společnosti Paolo Pascale.

Letošní výstava Aero 2013 se uskuteční v německém Friedrichshafenu od 24. do 27. dubna.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář