Letiště České Budějovice i letos nabízí každé páté přistání zdarma v akci JAKODOMA

04.05.2022

Letiště České Budějovice i letos nabízí každé páté přistání zdarma v akci JAKODOMA
Letiště České Budějovice i letos nabízí každé páté přistání zdarma v akci JAKODOMA (Zdroj: Aeroweb.cz)

Letiště České Budějovice (LKCS) si pro piloty i v roce 2022 připravilo speciální věrnostní akci JAKODOMA na LKCS a pravidelným návštěvníkům nabízí každé páté přistání na letišti zdarma. 

Podmínky akce zůstávají stejné: všichni piloti, kteří přiletí s letounem do maximální vzletové hmotnosti (MTOW) 2 tuny, se mohou registrovat u týmu office handling Letiště České Budějovice, kde obdrží registrační kartu určenou pro konkrétní imatrikulaci letadla. Poté už jen stačí letiště pravidelně navštěvovat a v kanceláři handlingu si vyzvednout nálepku potvrzující přistání. Přistání zdarma bude přiznáno po předložení registrační karty letadla se čtyřmi nálepkami, a to nejpozději do 30. listopadu.

Moderní terminál Letiště České Budějovice
Moderní terminál Letiště České Budějovice

Do jižních Čech za kulturou

Na území kraje najdeme množství cenných památek i ucelených městských památkových rezervací, dohromady celkem 25 městských památkových zón. Kromě toho lze navštívit řadu hradů a zámků, mezi mnoha jinými pak také třeba Vyšebrodský nebo Milevský klášter, což je nejstarší klášter na území jižních Čech.

Na venkově pak lze navštívit množství typicky jihočeských malebných vesnic se stavbami lidové architektury, tzv. selské baroko. V celém kraji pak je celkem 16 vesnických památkových rezervací a jedna z nich, Holašovice, je zapsána na seznamu světového kulturního dědictví (UNESCO).

Moderní terminál Letiště České Budějovice

Mohlo by vás zajímat