Qatar začne VIP klientele nabízet Gulfstream G700

20.06.2023

Půjde o vůbec první nasazení tohoto letounu v komerční dopravě. Nabídnout má obrovský dolet i rychlost.

Qatar začne VIP klientele nabízet Gulfstream G700
Qatar začne VIP klientele nabízet Gulfstream G700 (Zdroj: Aeroweb.cz)

Letoun byl představen na aktuálně porbíhajícím pařížském veletrhu a Qatar Airways Executive si hned objednal deset strojů. Stroj nabízí obrovský komfort a prostor až pro 19 osob, do kterého se vejde i menší lůžko. Chybět nemá ani pohovka, konfereční stůl nebo výklopná televize. Krom pohodlí ale stroj zvládne i ultra dlouhé lety. Výrobce garantuje dolet téměř 14 000 kilometrů při rychlosti Mach 0,85, nebo téměř 12 000 kilometrů při Mach 0,9. Postarat se o to mají dva motory Rolls-Royce Pearl 700, certifikované i pro udržitelné letecké palivo. 

Letoun má nabídnout prostor na spaní až pro 13 lidí (zdroj: Simple Flying)

 

„Toto letadlo je předurčeno k revoluci v Qatar Executive a business jetech vůbec. Jako společnost, která ráda vede trh, jsme rádi, že můžeme být prvním dopravcem nabízející toto inovativní letadlo našim loajaálním zákazníkům,“ uvedl při představování stroje generální ředitel Qatar Airways Akbar Al-Baker. „(Takový dolet) spolu s použitím udržitelného leteckého paliva demonstruje to, jak požadavky našich zákazníků na špičkový výkon jdou ruku v ruce s udržitelností, na kterou Qatar Airways velmi cílí.“

Mohlo by vás zajímat

Marek Baloun

Šéfredaktor portálu Aeroweb.cz a dlouholetý sportovní novinář. Také letecký nadšenec, který před vypuknutím pandemie Covid-19 chvíli pracoval i na Letišti Václava Havla. Absolvent mediálních studií na Metropolitní univerzitě Praha a celoživotní skaut.


Témata

Business Ekologie


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář