V Polsku narazila Cessna do hangáru. O život přišlo pět lidí

18.07.2023

Stroj byl používán k parašutistickým seskokům. Narazil do hangáru, který sloužil jako bar.

Letadlo narazilo do místního baru
Letadlo narazilo do místního baru (Zdroj: Independent)

Pět životů a několik zranění si vyžádala pondělní nehoda Cessny 208, která krátce po 17. hodině narazila do jednoho z hangárů na letišti Chrcynno (EPNC) severně od polské Varšavy. Příčina nehody známa není, na videu, umístěném na sociální síti Twitter. je ale zachycen stroj v ostrém pravém náklonu, jak se blíží k zemi. V okamžik nárazu pak už byl téměř úplně hlavou dolu.

Letadlo narazilo do hangáru, který sloužil jako bar (Zdroj: AP Photo| Czarek Sokolowski)

 

Hangár byl využíván jako bar a místo na setkávání pilotů. Šéf polských hasičů Andrzej Bartkowiak uvedl na Twitteru, že u nehody bylo celkem čtrnáct lidí, přičemž pět jich zemřelo (pilot a čtyři lidé v baru), dalších pět bylo zraněno a čtyři vyvázli bez újmy. Ministr zdravotnictví Adam Niedzielski pak v úterý upravil počet zraněných na třináct, přičemž dva jsou stále v kritickém stavu. Mezi zraněnými bylo i jedno dítě, jak vážně ale není známo.

Letadlo bylo využíváno pro seskoky padákem. Svědci nehody uvedli televizi TVN24 že na místě byly bouřky a silné větry. Úřady ale celou situaci stále vyšetřují.

Mohlo by vás zajímat

Marek Baloun

Šéfredaktor portálu Aeroweb.cz a dlouholetý sportovní novinář. Také letecký nadšenec, který před vypuknutím pandemie Covid-19 chvíli pracoval i na Letišti Václava Havla. Absolvent mediálních studií na Metropolitní univerzitě Praha a celoživotní skaut.


Témata

Nehody letounů


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář