Nejnovější příspěvky k článkům

RE: RE: RE: RE: Cena pozemků

16.04.2024 v 10:51 Jak si splnit dětský sen o létání prozradí Ing. František Adamec

Pane Parajnak, poslu vam email a cislo uctu, kdyz uz nas Ajroklubak odhalil, ze jsem Vami placeny nohsled, tak at z toho aspon neco mam ;)))) Petre, i to rozladeni bych chapal, ta domluva asi prijemna nebyla. Kdyz bych to ale vztahnul treba na toho sveho Spartaka, koupil jsem za babku, cely rok kus po kusu renovuju, a pokub bych to jednou dotahl do konce a prodal treba za milion, asi nemuzu nadavat, ze ten novy majitel uz nevozi zadarmo sousedovic kluka, jako jsem to delal ja a ze se k tomu autu chova jako... (no proste spatne). Proste, uz to neni moje vec, nebo jsem to nemel prodavat. Dalsi otazka je, jestli ti dalsi uchazeci nabizeli vyrazne vic, to taky nevime.

RE: RE: RE: Cena pozemků

16.04.2024 v 7:19 Jak si splnit dětský sen o létání prozradí Ing. František Adamec

Asi zřejmě proto, že za prodejem byla i nějaká dohoda, kterou Parajňák nedodržel? A proto, že nedodržel žádnou dohodu s nikým, kdo tam kdy hangároval? Protože se choval nespolehlivě? Protože lidsky takového člověka v kolektivu nikdo nechce? Protože Adamec něco vybudoval i pro ostatní a mělo to tak zůstat, zatím co je z toho tvrdej kšeft, kterej ani nedodržuje dohodnutá pravidla? Protože je původnímu majiteli líto, že se z letiště stalo to, co se stalo? A že tu má novej majitel zřejmě placený nohsledy, co sem píšou jen rejpavý kraviny a neřeší podstatu věci a jen ho slepě omlouvají, o tom se ani nebavím. Že je někdo celej život na letištích a posouvá se od jednoho aeroklubu k druhému z něj nedělá dobrého člověka. Zeptejte se kdekoliv v okolí, u lidí, co tam hangárovali, ti mají zkušenosti, ti mohou mluvit. Ne náhodní pisálkové, kteří řeší zisk z prodeje. I kdyby za to měl bejvalej majitel miliardu, je to jedno, je to věc nabídky a poptávky.

RE: RE: RE: Cena pozemků

16.04.2024 v 6:51 Jak si splnit dětský sen o létání prozradí Ing. František Adamec

Jestliže pan Adamec vybudoval letiště od nuly, zřejmě chtěl aby při prodeji přišlo tzv. "do dobrých rukou", tedy někomu, kdo se o něj bude dobře starat a udrží na něm přátelskou atmosféru. Požadovanou cenu bylo ochotno zaplatit více zájemců, ale on to nebral čistě tržně - ať kupec zaplatí a pak už to nebude jeho, tak ať to třeba lehne popelem. A tady je asi zdroj jeho rozčarování.

RE: RE: Cena pozemků

15.04.2024 v 8:54 Jak si splnit dětský sen o létání prozradí Ing. František Adamec

Jery, rad Vam odpovim na Vase otazky (prestoze ja se dockal vyhybave odpovedi na prvni otazku a zadne na druhou). Napocital jsem 4 otazky. Odpovedi jsou Ne. Ne. Ne. Ne. (A nechapu, proc mi podsouvate takove nesmysly). Ja ponekolikate opakuju, at si kazdy levne nakupuje, zhodnocuje a vyhodne prodava, co chce (mimochodem s veterany mam taky zkusenost - ale zatim je jen nakupuju a opravuju, neprodavam). Ale to dobre zhodnoceni (jakkoli je eticky ok nebo ne - to je mi fuk), je umozneno prave tim, ze mezi nami jsou lide, kteri ty volne miliony maji (Parajnak, toho neznam, ale znam dalsi dva movite vlastniky letist, a nemam duvod mluvit proti nim jen proto, ze maji vic penez nez ja). Tak proc, kdyz s nim pan Adamec udelal byznyz, ktery je pro nej velice vyhodny (jinak by to prece nedelal, nikdo ho nenutil), proc pak ta verejna dehonestace?

RE: Vrtulník

15.04.2024 v 7:20 Na sociálních sítích byl odhalen čínský bitevní vrtulník, zatím je nový a úplně neznámý

Protože vychází ze stroje Z-20, což je kopie Sikorski Blackhawku s 5ti listým rotorem. Pravděpodobně kopie z Mi-17/28. Čína měla vždycky problém s vrtulníky - motory, rotory.

Vrtulník

14.04.2024 v 17:30 Na sociálních sítích byl odhalen čínský bitevní vrtulník, zatím je nový a úplně neznámý

Jak může být předlohou americký vrtulník, když má lichý počet listů rotoru ? To měli sovětské/ ruské vrtulníky 🤔

RE: Cena pozemků

13.04.2024 v 0:40 Jak si splnit dětský sen o létání prozradí Ing. František Adamec

Pár otázek také pro "p. Václava" Opravdu si myslíte, že se z půdy stane letiště samo, že tam vyroste hangár, zázemí a ploty a ohradník a pod.? Myslíte si že čas a lidská práce nemá cenu? Hodnota peněz i pozemků se změnila. Myslíte že když například veterán o kterého se člověk stará získá na ceně tak se z vás při prodeji stává zločinec? Prodával by jste dům za cenu kolik vás stál před x lety, není to stejné? Trochu to tam znám, hangár po p. Adamcovi určítě nebyl zadarmo a narozdíl od hanáru s přidanou hodnotou p. Parajňaka z kontejnerů a prken do něj neteče. Žijeme v zemi kde si i vy si můžete koupit pole a počkat až se vá to všechno samo zhodnotí. Další názor mám na malé mobilní hangáry, asi bych je na místě p. Parajňaka nenazýval kulisami zvlášť když jsem je přestěhoval a najednou nejdou zavírat. Asi není normální že všichni nájemníci utečou, zvášť když sehnat hangavání není snadné. Netuším co vás vede se opírat takhle hloupě do člověka který zcela zjevně toho hodně odmakal a vytvořil. J.

RE: RE: Cena pozemků

12.04.2024 v 12:21 Jak si splnit dětský sen o létání prozradí Ing. František Adamec

Mate naprostou pravdu. Franta si prodejem letiste neskutecne namastil kapsu. Koupil za babku pozemky, vstricni urednici mu pomohli s administrativou a kouzelni skritci z pohadky At ziji duchove mu upravili teren na drahu, postavili hangary, socialni zarizeni, vez, garaz na traktor, plot, elektricky ohradnik, 500m dlouhou pripojk u elektriny. Franta si ted zije v bahobytu se soukromym tryskacem.

OK FCA dnes v noci

11.04.2024 v 23:40 Rozbory ÚZPLN: Na pokraji noci

Dneska nám taky v noci krouží tahle cesna podivně mezi Roudnicí a Rakovníkem... to jsem zvědav co to bude za exota

RE: RE: RE: RE: RE: Radši tohle, než...

11.04.2024 v 18:00 PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně

>>>S VW něco dělám a od nich jsem věděl informaci min pul roku před oficielním oznámení že žadná gigafaktory od VW nebude. Pokud jsem to věděl já, tak lidé zabývající se přeměnou letiště na VW zónu určitě taky.  pul roku? Kdyz ty reci proti se vedly uz dva roky? >>>že byla na "rekultivaci" letiště vyčleněno ve státním rozpočtu cca 10mld si snadno najdete (bez staveb infrastruktury) No a? Ekologicke skody po komunistickych severnich Cechach staly  v dnesnich cenach mnohonasobne vic. >>>že by na tom řada subjektů fest vydělala je snad jasné No to je jasne. Kazdy subjekt snad neco dela proto, aby vydelal. Jestli ale myslite, ze tam nekdo neco zdefrauduje, tak snad na to mame policajty a soudce. >>>>že by pozemky po odpískání záměru tak nějak se popřesunuli vám dokládá historie všech podobných aktivit. Z toho mi tedy plyne, ze uz nepostavime ani kilometr dalnice ani okresni nemocnici, kdyz se u nas vsechno rozkrade. S tou nasi tradici smeliny a defraudaci bohuzel castecne i souhlasim, ale to prece neni argument pro/proti letisti, nebo pro/proti baterkarne...