Pohled do zákulisí AeroExpo 2009

20.05.2009

Také vás zajímá proč je AeroExpo letos v Letňanech a ne v Příbrami nebo kde budou přistávat velká letadla? O krátký rozhovor jsme požádali hlavního organizátora výstavy AeroExpo 2009 Alexe Aylinga.

Pohled do zákulisí AeroExpo 2009
Pohled do zákulisí AeroExpo 2009 (Zdroj: Aeroweb.cz)

Uspořádat tak velkou výstavu, jako je AeroExpo, musí být velmi obtížné, je to tak? Co je nejtěžší?

Není to obtížné, protože náš kolega a člen realizačního týmu Paddy Cassy má dlouholeté zkušenosti s obchodem a leteckými výstavami. Jsme také zároveň vydavatelé časopisu GA Buyer Europe Magazine, což nám dává velký přehled nad evropským trhem. Opravdu známe trh velmi dobře, protože mnoho vystavovatelů je zároveň i našimi inzerenty.

Nejobtížnější věc je získat ceny za všechny služby, které potřebujeme v únosné výši. Proto jsou i naše ceny přijatelné. Chceme nabídnout volný prostor v Evropě, kde se může rozvíjet business v GA a cítíme se zavázáni ho podporovat.

Zorganizovat takovou výstavu je skvělý nápad. Kdy jste tento nápad dostali a jaká je historie výstav AeroExpo? Proč jste vybrali Českou republiku, jako zemi kde je AeroExpo pořádáno?

S AeroExpo London jsme začali před 4 roky. Chtěli jsme tento pojem přenést na regionální výstavu v Evropě. Výběr místa je jasný. Praha je nádherné město, je zde silná letecká tradice a leží na hranici mezi východem a západem. Dalším důvodem je, že ve východní části Evropy se objevují nové trhy a příležitosti.

A nyní přecházím k nejdiskutovanějším tématům kolem AeroExpo 2009. Proč jste přesunuli AeroExpo z Příbrami do Letňan? Mnoho lidí si myslí, že Příbram poskytovala mnohem lepší podmínky pro pořádání letecké výstavy. V Letňanech je pouze 800m dlouhá travnatá dráha a letiště je pod mnoha řízenými vzdušnými prostory.

Miluji Příbram! Všechno zde bylo v pořádku. Jediný problém: je příliš daleko od Prahy. Doprava a ubytování byl problém.

Někteří mluví o spojení s letištěm Kbely. Budou větší letadla, jako jsou bizjety, přistávat ve Kbelích a poté budou pomocí tahače přetažena do Letňan? Nebo na AeroExpu 2009 nebudou žádné bizjety? Kde je pravda? :)

Ano, máme povolení pro přistávání větších letadel ve Kbelích. Letouny návštěvníků zde budou zaparkovány, výstavní letadla budou přetažena do Letňan. Přijď a uvidíš. Ve čtvrtek brzy ráno policie zablokuje silnici, která vede kolem letiště Kbely, a na křižovatce u společnosti AeroTaxi budou letouny přetahovány na travnatou plochu letiště Letňany. Na straně letňanského letiště odstraníme z okolí cesty stromy a křoví, aby tudy bezpečně prošla letadla i s křídly. Jakmile budou letouny na trávě kousek od golfového hřiště, budou přetaženy na druhou stranu k areálu PVA Letňany.

A co letiště Kbely, přemýšleli jste uspořádat AeroExpo tam?

Kbely pro nás byly vždy možností č.1, ALE! je to vojenské letiště-panují zde velmi přísná omezení!  Dostali jsme privilegium a velitel letiště umožnil velkým letadlům ve Kbelích přistát (všechny s předchozím oznámením). Připomeňte prosím veliteli letiště Kbely a jeho týmu naše velké DÍKY.

Co byste rádi vzkázali našim čtenářům? Na co se mohou těšit?

Pokud bude přát počasí, budou se moci těšit na pohodovou a přátelskou výstavu pro všechny spjaté s letectvím a létáním. Výstava je zároveň prodejní výstava a naším cílem je přinést poslední modely produktů pilotům výhodní části Evropy.

Díky moc za odpovědi

Připomínáme, že letecká výstava AeroExpo 2009 začíná již tento pátek, více se můžete dozvědět zde...


Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář